FødevareWatch

Direktør: Nu skal festen skydes i gang i Emiraterne

Med et stort kendskab til mellemøstlige smagspræferencer og en høj efterspørgsel efter vestlige varer, ser Orana enorme muligheder i De Forenede Arabiske Emirater.

Foto: Carsten Andreasen/Polfoto/Arkiv

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) var mandag til onsdag i denne uge med 35 danske virksomheder på charmeoffensiv i Dubai. Blandt de deltagende virksomheder var Orana, der i mange år har eksporteret yoghurt, syltetøj og juice til De Forenede Arabiske Emirater. Selskabet ser fremover meget større muligheder i området.

Det skriver Dansk Industri.

"Mine forventninger frem til 2020 er tårnhøje. Efterspørgslen er der, og det er nu, festen skal skydes i gang," siger Oranas adm. direktør Niels Østerberg og tilføjer:

"Vi har et enormt kendskab til de mellemøstlige smagspræferencer, og den knowhow sætter os i en stærk position. Araberne vil have noget, der er fyldigt og tyktflydende – og så elsker de mango," fortæller direktøren.

De Forenede Arabiske Emirater vil ifølge Dansk Industri importere 85 pct. af maden i årene, der kommer, vurderer interesseorganisationen.

Orana satser på lande, som ingen andre vil røre ved

Voksende Mellemøst-eksport skal have ny fart med fremstød

Økologiselskaber drager til Dubai

En dubaisk sheik er blevet smaskforelsket i danske øko-varer

Forsiden lige nu

Sådan er Them Andelsmejeri kommet i gang med det kinesiske marked

Kinesernes skepsis over for den lokale fødevaresikkerhed har fået Them Andelsmejeri til at se mod Asien. Mejeriet har indgået en alliance med en dansk kender af det kinesiske marked og har nu eget kontor i Shanghai. Med direktørens ord har mejeriet "en mærkbar omsætning" i Kina.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier