FødevareWatch

Pepsico hælder større i indtjening i svælget på investorer

Foto: Toby Talbot/AP/POLFOTO/arkiv

Det amerikanske sodavandsselskab Pepsico har tirsdag offentliggjort et regnskab, som investorerne nu skal fordøje.

Tallene fra fjerde kvartal viser en lille, men positiv overraskelse på indtjeningen per aktie. Den landede på 1,31 dollar mod de 1,30 dollar, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

Også omsætningen overraskede analytikerne. Den landede i fjerde kvartal 2017 på 19,5 mia. dollar mod ventet 19,4 mia. dollar.

- Vi er tilfredse med det, vi har leveret i fjerde kvartal og i hele året. Vi har nået eller overgået vores finansielle mål, som vi satte i starten af året. Vi opnåede det resultat i et dynamisk detailmarked og med hurtigtskiftende forbrugsmønstre, siger selskabets administrerende direktør i Pepsico, Indra Nooyi, i regnskabet.

Omvendt skuffede Pepsicos udsigter for i år. I 2018 venter selskabet at tjene 5,70 per aktie, mens analytikerne havde ventet 5,78 dollar.

For hele 2017 var det chips- og snackdivisionen i selskabet, der trak i den positive retning. Her kan selskabet registrere en organisk vækst i omsætningen på 3 pct., mens det nordamerikanske sodavandsmarked til gengæld faldt 2 pct. i omsætning.

Aktien stiger mandag 1 pct. til 113 dollar i det amerikanske formarked.

Doritos 'kvindevenlige' chips får virale hug

Kombucha-brygger klar med alkoholdige udgaver

Britisk sodavandsproducent får topplacering i Europa efter stærke tal

Forsiden lige nu

Kompromisløs chokolademager: "Det er rigtig dyrt at sige nej"

Otte år med underskud har trukket grimme spor gennem regnskaberne hos chokoladeforretningen Oialla. Først nu begynder adm. direktør Rasmus Bo Bojesen at høste frugterne af sliddet med at sige nej til de kunder, der ikke har villet betale prisen for hans superchokolade.

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier