FødevareWatch

Britisk sodavandsproducent får topplacering i Europa efter stærke tal

Drikkevareproducenten Britvic, der blandt andet laver produkter for Moutain Dew og Pepsi, har fremlagt en stribe stærke foreløbige tal for regnskabåret 2016/17.

Foto: Toby Talbot/AP/POLFOTO/arkiv

Den britiske drikkevareproducent Britvic har fremvist stærke foreløbige regnskabstal for helåret, og det sikrer aktien en plads i den europæiske top onsdag formiddag.

Selskabet, der særligt er kendt for at producere sodavand, frugtjuice og iste, løftede omsætningen med 7,7 pct. til 1540,8 mio. pund.

Det ordinære driftsresultat viste i helåret en fremgang på 5,1 pct. til 195,5 mio. pund, og det er omkring 4 pct. højere, end analytikerne havde ventet ifølge data indsamlet af Bloomberg News.

De foreløbige regnskabstal viste desuden en overraskende høj vækst i indtjeningen på 7,3 pct. til 52,9 pence per aktie i drikkevareproducenten, som blandt andet distribuerer Pepsi Cola, Lipton og Mountain Dew.

Særligt det brasilianske marked udviklede sig positivt, og på stort set alle markeder var der fremgang, mens kun Frankrig skilte sig negativt ud i 2017.

Selskabet har ikke meldt forventninger ud til 2018, og det skyldes særligt usikkerhed i forbindelse med introduktionen af en ny afgift på sodavand og andre drikkevarer med tilsat sukker i Storbritannien i april næste år.

Britvic-aktien stiger 6,3 pct. på børsen i London onsdag formiddag, og det er nok til en førsteplads i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Pepsi-koncern vil have flere mønter ud af produkterne

Pepsico leverer lidt større overskud end ventet

Pepsi vil gøre colaen lettere

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier