FødevareWatch

Cees 't Hart: Indien er to skridt frem og et tilbage

Carlsbergs koncernchef melder, at det indiske marked har været en blandet pose bolcher for bryggeriet.

Foto: PR-billede/Carlsberg

Det går fremad for Carlsberg i Indien, omend der fortsat er udfordringer, og der ligger sten på vejen også i år.

Det siger koncernchef i Carlsberg Cees 't Hart til Ritzau Finans.

"Jeg venter, at Indien i 2018 er lidt en "rocky road", men vi tror på markedet og fremtiden derude," siger han.

Han karakteriserer udviklingen som "to skridt frem og et tilbage".

"Sidste år var et skridt tilbage. Vi var ramt af det såkaldte highway ban, der forbød salg af alkohol tæt på store veje, afgiftsstigninger og GST (Goods and Service Tax, red.)."

Cees 't Hart venter, at effekten af forbuddet bliver mindre i år, og at afgiftsstigninger ikke bliver så voldsomme som sidste år, omend nogle stater nok vil indføre dem. GST'en vil være i markedet i år.

Positivt er det dog, at Carlsberg trods udfordringer har øget sin værdiandel derude. Mængdesalget faldt 2 pct., men markedsandelen steg til 17 pct.

Carlsberg har otte bryggerier

Carlsberg åbnede i slutningen af januar sit ottende bryggeri i Indien. Det er blevet åbnet i delstaten Karnataka.

Bryggeriet får en produktionskapacitet på 80 mio. liter og skal producere alle de Carlsberg-mærker, som Carlsberg India sælger. Produktporteføljen består af Carlsberg Green, Carlsberg Elephant, Tuborg Green, Tuborg Strong og Tuborg Classic.

Tuborg er den største internationale øl i Indien. For nylig har Carlsberg åbnet for import af selskabets Kronenbourg 1664.

De øvrige bryggerier ligger i delstaterne Himachal Pradesh, Haryana, Rajasthan, Kolkata, Maharashtra og Telangana. Dertil kommer et bryggeri i Bihar, som ikke har været operationelt siden 1. april 2016, da staten har indført alkoholforbud.

Med det seneste tiltag vil Carlsberg være til stede i otte delstater med bryggerier og dække fire andre med produktionsaftaler. Det svarer til en tredjedel af Indiens delstater eller unionsterritorier. Det folkerige land består af 29 delstater og syv såkaldte unionsterritorier.

Russiske milliardhug til Carlsberg er forårsrengøring

Vild bonusfest i Carlsbergs top

Carlsberg solgte færre øl i 2017 – men flere specialøl

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier