FødevareWatch

Carlsberg-topchef: Vi leverede stærke resultater i 2017

Carlsbergs topchef, Cees 't Hart, glæder sig over resultaterne for 2017, som blev understøttet af bryggerikoncernens effektivitetsprogram, Funding the Journey.

Foto: Presse/FrieslandCampina

På trods af, at både top- og bundlinjen skrumpede i det forgangne år, er Carlsbergs topchef tilfreds med årets resultater.

"Vi leverede et stærkt set resultater for 2017, understøttet af disciplineret eksekvering af vores effektivitetsprogram, som vi nu venter leverer omkring 2,3 mia. kr., noget over vores initiale forventninger på 1,5-2,0 mia. kr.," siger Cees 't Hart.

Han tilføjer, at selskabet i løbet af året investerede 500 mio. kr. i strategiske vækstinitiativer, hvilket skal bidrage til en sund og vedvarende top- og bundlinjevækst fremadrettet.

"Indtjeningen og stærke pengestrømme reducerede den finansielle gearing betydeligt. På den baggrund glæder det os, at bestyrelsen vil foreslå en stigning i udbyttet på 60 pct. til 16 kr. per aktie, og med det når vores mål om udbetaling af 50 pct. af det justerede overskud," siger Cees 't Hart i regnskabet

"Overordnet indtryk er positivt trods nedskrivninger"

Analytiker i Sydbank Morten Imsgard melder sig delvis enig med Cees 't Hart, når han skal vurdere Carlsbergs resultater.

"Nedskrivningerne er et udtryk for det vanskelige forretningsklima, der har været i Rusland, stort set lige siden Carlsberg købte den resterende halvdel af Baltika tilbage i 2009," siger han og medgiver, at det klart springer i øjnene som det mest negative i regnskabet.

Han spekulerer i, at investorerne nok er ved at være der, hvor man kan kalde Rusland for en joker.

"Kan forretningen i Rusland stabiliseres og drives fornuftigt, som Carlsberg gør, så kan man ikke forlange mere," siger han.

Han vurderer, at Carlsberg gør det fornuftigt – forholdene taget i betragtning.

"De ting, der er på agendaen – at sælge flere dyre øl og køre forretningen med stram omkostningsstyring – gør de fint, siger Morten Imsgard.

Bortset fra nedskrivningerne kommer Carlsberg godt ud af 2017, vurderer analytikeren.

Han fremhæver, at Carlsberg leverer den indtjeningsfremgang, de skal, og indikerer med forventningerne, at den vil fortsætte i 2018.

Dertil kommer, at investorerne ikke bliver snydt.

"Investorerne bliver ikke snydt. De får en godbid i form af øget udbytte – større end ventet," siger han og tilføjer:

"Man skal holde investorerne glade og så blive med at levere vækst, og det ser det ud til, at bryggeriet gør. Samlet vurderer jeg at 2017 og udsigterne for 2018 er acceptable nok, og kigger man på de ting, som Carlsberg skal lykkes med i strategiplanen. Sail '22 - så ser det fint ud," mener analytikeren fra Sydbank.

Morten Imsgard vurderer slutteligt, at nu Østeuropa er gledet lidt i baggrunden, og nu handler forretningen mere om at få bygget en velindtjenende forretning op i Vesteuropa og fortsætte væksten i Asien.

Stor nedskrivning sænker Carlsbergs resultat markant

Carlsberg køber resten af græsk storbryggeri

Foreningsdirektør: Bryggerier klar med gastro-øl

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier