Der har været et godt stykke fra tanke og handling til egentligt salg. Ikke desto mindre er brygger Jan Olsen, der står bag Bryggeri Skovlyst efter mange års forberedelse klar med produkter, baseret på saften, som man i en ganske kort periode om året kan tappe fra birketræer.
Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
"Vi har været i gang med birkesaft i over ti år og har brugt en masse penge på det, men først nu er vi klar til at lancere det for alvor. I år vil vi producere 1 til 2 millioner flasker med birkesaft -alt efter afsætningsleddets interesse for produktet," siger Jan Olsen, der har udviklet produktet sammen med Tage Rønne.
Birkesaften smager ikke af meget, men anvendes blandt andet som smagsforstærker, og derfor anvendes det i restaurationsbranchen, hvor iværksætteren har fundet afsætning på den københavnske køkkenscene.
Flere kendte bryggerier tilslutter sig manifest
Frugtøl flyder i de globale ølmarkeder
Kendt sjællandsk bryghus investerer stort