FødevareWatch

Carlsberg åbner ottende bryggeri i Indien

Med åbningen af et nyt bryggeri i den indiske delstat Karnataka har Carlsberg adgang til ølkunder i en tredjedel af det folkerige land.

Foto: Sisse Dupont/ JP

Carlsberg er nu klar med sit ottende bryggeri i Indien. Det er blevet åbnet i delstaten Karnataka.

Det oplyser Carlsberg.

Bryggeriet får en produktionskapacitet på 80 mio. liter og skal producere alle de Carlsberg-mærker, som Carlsberg India sælger. Produktporteføljen består af Carlsberg Green, Carlsberg Elephant, Tuborg Green, Tuborg Strong og Tuborg Classic.

Tuborg er den største internationale øl i Indien. For nylig har Carlsberg åbnet for import af selskabets Kronenbourg 1664.

De øvrige bryggerier er Himachal Pradesh, Haryana, Rajasthan, Kolkata, Maharashtra og Telangana. Dertil kommer et bryggeri i Bihar, som ikke har været operationelt siden 1. april 2016 , da staten har indført alkoholforbud.

Med det seneste tiltag vil Carlsberg være til stede i otte delstater med bryggerier og dække fire andre med produktionsaftaler. Det svarer til en tredjedel af Indiens delstater eller unionsterritorier.

"Hvis Indien fortsætter de takter, som Indien har vist til nu, så vil der komme flere bryggerier og/eller produktionsaftaler," udtalte den daværende chef for Indien Michael Jensen til Ritzau Finans i maj sidste år.

Der er principielt nok at tage af i Indien endnu, da det folkerige land består af 29 delstater og syv såkaldte unionsterritorier.

Tuborg stormer frem og er nu Indiens næststørste mærke

Carlsberg lancerer forskerfællesskab i Davos

Trods modvind er Carlsbergs strategi i Indien uændret

Carlsberg æder sig ind på rivalerne i kampen om alkoholfri øl

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier