FødevareWatch

Carlsberg æder sig ind på rivalerne i kampen om alkoholfri øl

Valby-koncernen tager markedsandele fra konkurrenterne på markedet for alkoholfri øl.

Foto: Carlsberg PR

Carlsberg, Royal Unibrew og Harboe kæmper om den voksende andel af danskere, der drikker alkoholfri øl.

Med sit alkoholfrie brand, Nordic, har Carlsberg kapret markedsandele fra de to andre danske bryggerier, hvorfor Carlsberg nu sidder på 53 pct. af markedet målt på værdi. For et år siden lå markedsandelen på 45,6 pct., viser tal fra analysebureauet Nielsens dagligvareindeks. Det skriver Finans.

"Det er rigtig dejligt for vores bundlinje, at vi vinder markedsandele. Det betyder også, at vi er med i en kategori i vækst, og den bølge skal vi selvfølgelig ride med på," siger Christina Földes, brand manager og ansvarlig for Carlsberg Nordic, til Finans.

Mens markedet for øl er stagneret i Danmark, er salget af alkoholfri øl steget med 18,5 pct. over det seneste år på rullende basis, viser tal fra Bryggeriforeningen.

Det stagnerende ølsalg gør den alkoholfrie øl vigtig for bryggerierne, både nationalt og internationalt, mener analytiker Frans Høyer fra Jyske Bank.

"Det er en af de lommer, man må målrette sig mod, fordi det er et område i vækst. Det kan modvirke noget af det ølsalg, der ikke vokser," siger han til Finans.

Til maj lancerer bryggeriet endnu en alkoholfri øl i Nordic-kategorien, denne gang en ale.

Tuborg stormer frem og er nu Indiens næststørste mærke

Coop lytter til kritik: Indfører klar skiltning på ølhylderne

Unibrew er blandt årtiets bedste selskaber på børsen

Forsiden lige nu

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten, der siden sidste efterår har kigget på sagsbehandlingen i Fiskeristyrelsen, afleverer i dag en 250 sider lang rapport, som ifølge kilder med kendskab til sagen beskriver "en rådden kultur i styrelsen". Det erfarer Watch Medier.

Lars Løkke til Meat 2030: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier