FødevareWatch

Carlsberg snupper Burger King fra konkurrent

Den danske bryggerikoncern skal i fremtiden levere til den amerikanske burgerkæde Burger King i Rusland. Hidtil har den ordre ligget hos konkurrenten Anadolu Efes.

Foto: Rune Pedersen/POLFOTO/arkiv

Carlsberg snupper leveringen af øl til den amerikanske burgerkæde Burger King i Rusland fra konkurrenten Anadolu Efes.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Carlsbergs russiske bryggeri Baltika.

Fra begyndelsen af i år vil Baltika levere øl som Baltika 7, Baltika 0 og Tuborg til Burger Kings mere end 500 salgssteder.

Dermed slår Carlsberg igen mod Efes.

Anadolu Efes indikerede med sine seneste salgstal mandag, at bryggeriselskabet har vundet markedsandele på det store russiske marked, hvor tyrkerne konkurrerer med danske Carlsberg, der er markedsleder.

"Jeg tror helt afgjort, at Efes har vundet markedsandele. Men Carlsberg har jo også valgt en premium-strategi i Rusland, så det er meget naturligt," sagde Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans i en kommentar til tallene.

Han pegede endvidere på, at Efes ' store fremgang i Rusland, som ifølge det tyrkiske bryggeri selv var tocifret i fjerde kvartal, også er trukket af en generel bedring af markedet.

Analytiker: Carlsberg-konkurrent tager markedsandele i russisk marked i bedring

Carlsberg: Tyrkisk rival har tocifret volumenvækst i Rusland

Carlsbergs nye konkurrenter er løbeklubber, Joe & The Juice og Starbucks

Forsiden lige nu

Konkursramt slagter fanget i bogføringsrod

Ærøslagteren er under konkurs, og nu viser det sig, at der har været store mangler i bogføringen. Selskabets afgående direktør vil hjælpe med at redegøre for fejlene.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier