FødevareWatch

Carlsberg snupper Burger King fra konkurrent

Den danske bryggerikoncern skal i fremtiden levere til den amerikanske burgerkæde Burger King i Rusland. Hidtil har den ordre ligget hos konkurrenten Anadolu Efes.

Foto: Rune Pedersen/POLFOTO/arkiv

Carlsberg snupper leveringen af øl til den amerikanske burgerkæde Burger King i Rusland fra konkurrenten Anadolu Efes.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Carlsbergs russiske bryggeri Baltika.

Fra begyndelsen af i år vil Baltika levere øl som Baltika 7, Baltika 0 og Tuborg til Burger Kings mere end 500 salgssteder.

Dermed slår Carlsberg igen mod Efes.

Anadolu Efes indikerede med sine seneste salgstal mandag, at bryggeriselskabet har vundet markedsandele på det store russiske marked, hvor tyrkerne konkurrerer med danske Carlsberg, der er markedsleder.

"Jeg tror helt afgjort, at Efes har vundet markedsandele. Men Carlsberg har jo også valgt en premium-strategi i Rusland, så det er meget naturligt," sagde Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans i en kommentar til tallene.

Han pegede endvidere på, at Efes ' store fremgang i Rusland, som ifølge det tyrkiske bryggeri selv var tocifret i fjerde kvartal, også er trukket af en generel bedring af markedet.

Analytiker: Carlsberg-konkurrent tager markedsandele i russisk marked i bedring

Carlsberg: Tyrkisk rival har tocifret volumenvækst i Rusland

Carlsbergs nye konkurrenter er løbeklubber, Joe & The Juice og Starbucks

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier