Jysk slægtsgård bygger malteri

Det økologiske landbrug Gyrup bygger et mindre malteri, der skal levere malt til danske bryggerier og destillerier.
Foto: Gyrup.dk
Foto: Gyrup.dk

På kanten af Nationalpark Thy ligger det økologiske landbrug Gyrup, der er en slægtsgård igennem syv generationer.

Her dyrkes korn, laves økologisk oksekød og malkes gårdmælk, ligesom Thy Whisky også produceres på gården.

Nu føjer gården, der bliver drevet af økobonde Nicolaj Nicolajsen, økologisk malteriproduktion til rækken. Det bliver Nicolaj Nicolajsens to svigersønner Andreas Poulsen og Jakob Stjernholm, der i forvejen står for whiskyproduktionen, som bliver ansvarlig for at producere malt af gårdens korn.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi har fantastisk klima til dyrkning af maltbyg i Danmark, men langt det meste byg er af samme få sorter, og ender på få fabrikker, hvor størrelsen alene ikke muliggør variation i smagen. Ved at have hånd om det hele på gården, fra valget af sorter, dyrkning i marken, maltning og ristning, kan vi sammen med bryggerne udvikle helt unikke ingredienser til den øl der skal brygges, og det giver nye muligheder når det gælder smag," fortæller Andreas Poulsen fra Gyrup.

Gyrups malteri får ifølge Landbrugsavisen en kapacitet på fem til seks ton pr. maltning, der tager ca. en uge, hvilket giver en kapacitet på ca. 200 ton om året.

Gyrups malteri leverer både økologisk malt, rug og spelt til Thisted Bryghus' to nye økologiske øl i 2018.

Jysk ølmager løb med bryggeripris foran sjællændere

Flere kendte bryggerier tilslutter sig manifest

Thisted Bryghus sælger flere øl og skruer op for investeringerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også