FødevareWatch

Jysk slægtsgård bygger malteri

Det økologiske landbrug Gyrup bygger et mindre malteri, der skal levere malt til danske bryggerier og destillerier.

Foto: Gyrup.dk

På kanten af Nationalpark Thy ligger det økologiske landbrug Gyrup, der er en slægtsgård igennem syv generationer.

Her dyrkes korn, laves økologisk oksekød og malkes gårdmælk, ligesom Thy Whisky også produceres på gården.

Nu føjer gården, der bliver drevet af økobonde Nicolaj Nicolajsen, økologisk malteriproduktion til rækken. Det bliver Nicolaj Nicolajsens to svigersønner Andreas Poulsen og Jakob Stjernholm, der i forvejen står for whiskyproduktionen, som bliver ansvarlig for at producere malt af gårdens korn.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi har fantastisk klima til dyrkning af maltbyg i Danmark, men langt det meste byg er af samme få sorter, og ender på få fabrikker, hvor størrelsen alene ikke muliggør variation i smagen. Ved at have hånd om det hele på gården, fra valget af sorter, dyrkning i marken, maltning og ristning, kan vi sammen med bryggerne udvikle helt unikke ingredienser til den øl der skal brygges, og det giver nye muligheder når det gælder smag," fortæller Andreas Poulsen fra Gyrup.

Gyrups malteri får ifølge Landbrugsavisen en kapacitet på fem til seks ton pr. maltning, der tager ca. en uge, hvilket giver en kapacitet på ca. 200 ton om året.

Gyrups malteri leverer både økologisk malt, rug og spelt til Thisted Bryghus' to nye økologiske øl i 2018.

Jysk ølmager løb med bryggeripris foran sjællændere

Flere kendte bryggerier tilslutter sig manifest

Thisted Bryghus sælger flere øl og skruer op for investeringerne

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier