FødevareWatch

Prispres og kold sommer skubber Harboes millionskridt tilbage

Prispres på bryggeriets private label-kontrakter og en kold sommer sender Harboes tilbage på både omsætning og indtjening.

Bernhard Griese. Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

Dårligt sommervejr i Nordeuropa ramte både omsætningen og indtjeningen hos Harboes Bryggeri, der har haft et markant dårligere første halvår af det skæve regnskabsår 2017/18 sammenlignet med for et år siden.

Nettoomsætningen fra maj til udgangen af oktober faldt til 696,4 mio. kr. mod 744,6 mio. kr. i samme periode året forinden, fremgår det af halvårsregnskabet for 2017/18 onsdag eftermiddag.

På de internationale markeder oplevede bryggeriet en vækst i omsætningen på selskabets egne nøglebrands, mens de såkaldte "private label"-produkter trak ned.

"Vores resultater i første halvår blev negativt påvirket af det dårlige sommervejr på vores nordeuropæiske markeder, som medførte en lavere afsætning af både øl og læskedrikke end i samme periode sidste år. Sæsoneffekten påvirkede især vores store private label-kontrakter, som i forvejen er under betydeligt pres på priserne - og det slår igennem på indtjeningen," siger Bernhard Griese, selskabets adm. direktør, i regnskabet.

Driftsresultatet før afskrivninger, finansielle poster og skat (EBITDA) faldt til 60,3 mio. kr. fra 82,1 mio. kr. i første halvår af 2016, og resultatet før skat landede på 10,1 mio. kr. Det skal sammenlignes med et resultat før skat på 35,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Af regnskabet fremgår det, at indtjeningen i perioden også har været påvirket af en række prisreduktioner på flere store kontrakter samt investeringer i udvikling og markedsføring, og bryggeriet har igangsat en række effektiviseringstiltag og omkostningsbesparelser i flere dele af produktionen.

Selskabets administrerende direktør oplyser i regnskabet, at Harboes Bryggeri har fravalgt nye private label-kontrakter for at prioritere kapaciteten i produktionen til selskabets egne brands, som sikrer selskabet bedre indtjeningsmarginer.

Nedjusterer forventningerne

Harboes Bryggeri nedjusterer forventningerne til det forskudte regnskabsår 2017/18 gevaldigt.

Selskabet venter nu et EBITIDA-resultat på mellem 110 og 120 mio. kr. samt et resultat før skat i niveauet 15 til 25 mio. kr.

Tidligere ventede Harboes Bryggeri et EBITIDA-resultat på 140-150 mio. kr. og et resultat før skat i niveauet 40-50 mio. kr.

Harboes Bryggeris regnskabsår løber fra 1. maj til 30. april.

Harboes Bryggeri har fået ny bestyrelsesformand

Små bryggerier råber politikerne op: Pantsystemet trænger til et eftersyn

Tuborg Julebryg sidder solidt på juleøltronen

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier