FødevareWatch

Prispres og kold sommer skubber Harboes millionskridt tilbage

Prispres på bryggeriets private label-kontrakter og en kold sommer sender Harboes tilbage på både omsætning og indtjening.

Bernhard Griese.

Dårligt sommervejr i Nordeuropa ramte både omsætningen og indtjeningen hos Harboes Bryggeri, der har haft et markant dårligere første halvår af det skæve regnskabsår 2017/18 sammenlignet med for et år siden.

Nettoomsætningen fra maj til udgangen af oktober faldt til 696,4 mio. kr. mod 744,6 mio. kr. i samme periode året forinden, fremgår det af halvårsregnskabet for 2017/18 onsdag eftermiddag.

På de internationale markeder oplevede bryggeriet en vækst i omsætningen på selskabets egne nøglebrands, mens de såkaldte "private label"-produkter trak ned.

"Vores resultater i første halvår blev negativt påvirket af det dårlige sommervejr på vores nordeuropæiske markeder, som medførte en lavere afsætning af både øl og læskedrikke end i samme periode sidste år. Sæsoneffekten påvirkede især vores store private label-kontrakter, som i forvejen er under betydeligt pres på priserne - og det slår igennem på indtjeningen," siger Bernhard Griese, selskabets adm. direktør, i regnskabet.

Driftsresultatet før afskrivninger, finansielle poster og skat (EBITDA) faldt til 60,3 mio. kr. fra 82,1 mio. kr. i første halvår af 2016, og resultatet før skat landede på 10,1 mio. kr. Det skal sammenlignes med et resultat før skat på 35,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Af regnskabet fremgår det, at indtjeningen i perioden også har været påvirket af en række prisreduktioner på flere store kontrakter samt investeringer i udvikling og markedsføring, og bryggeriet har igangsat en række effektiviseringstiltag og omkostningsbesparelser i flere dele af produktionen.

Selskabets administrerende direktør oplyser i regnskabet, at Harboes Bryggeri har fravalgt nye private label-kontrakter for at prioritere kapaciteten i produktionen til selskabets egne brands, som sikrer selskabet bedre indtjeningsmarginer.

Nedjusterer forventningerne

Harboes Bryggeri nedjusterer forventningerne til det forskudte regnskabsår 2017/18 gevaldigt.

Selskabet venter nu et EBITIDA-resultat på mellem 110 og 120 mio. kr. samt et resultat før skat i niveauet 15 til 25 mio. kr.

Tidligere ventede Harboes Bryggeri et EBITIDA-resultat på 140-150 mio. kr. og et resultat før skat i niveauet 40-50 mio. kr.

Harboes Bryggeris regnskabsår løber fra 1. maj til 30. april.

Harboes Bryggeri har fået ny bestyrelsesformand

Små bryggerier råber politikerne op: Pantsystemet trænger til et eftersyn

Tuborg Julebryg sidder solidt på juleøltronen

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier