FødevareWatch

Bolander bakker presset Høgsted op

Både indefra og udefra er der pres på kedlerne i Coop for tiden. I et interview kommer bestyrelsesformand Lasse Bolander detailkoncernens direktør til undsætning.

Bestyrelsesformand Lasse Bolander fortæller gerne om Coops historie og udvikling. Her ses han ved et pressemøde i april om koncernens regnskab for 2015. Foto: Mathias Svold
Foto: Mathias Svold

Længere tids uro i baglandet i Coop har lagt et pres på koncernens øverste ledelse.

Men nu maner Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander i et interview i Berlingske til ro i gellederne i den store detailkoncern, og han opfordrer alle utilfredse til at have et øje på de større perspektiver i den samlede Coop-strategi.

"Der er ingen systemer, der kan holde til for evigt at være uenige – det kan Coop heller ikke. Vi har en diskussion lige nu, men begge parter gør alt for at finde ud af, hvordan vi kommer videre herfra. I sidste ende er det min opgave og mit ansvar at få tingene til at køre. I det her system er der ikke andre måder at gøre det på end ved at tage diskussionerne og bøje synspunkterne," siger Lasse Bolander til avisen.

Det var Lasse Bolander selv, der i 2013 hentede topchef Peter Høgsted til Coop. Begrundelsen for valget af Høgsted var dengang, at Coop havde brug for fornyelse, udvikling og en ny retning, og det har koncernen fået i en sådan grad, at det har delt brugsforeninger og bagland i to dele, hvor man enten er for eller imod linjen.

Coop trækker økologikampagne tilbage efter uro i baglandet

Selvstændige brugser lægger pres på Coop-toppen

Bolander jagter den gyldne middelvej i Coop

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier