FødevareWatch

Nemlig.com: Et spørgsmål om tid før Amazon kommer til Danmark

Direktøren for det danske netsupermarked Nemlig.com vurderer, at danske supermarkedskæder vil opruste deres online-udtryk markant med udsigten til Amazon som konkurrent.

Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv
Foto: Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv

Amerikanske Amazon har med sit opkøb af Whole Foods angrebet den etablerede dagligvarebranche i USA, og snart kan giganten også være at finde i Danmark.

Det vurderer Stefan Plenge, adm. direktør i Nemlig.com, i Berlingske Business.

"Det er kun et spørgsmål om tid, inden Amazon kommer. Men jeg forventer faktisk, at nogle af de hjemlige supermarkedskæder for alvor kommer på banen, inden for endnu kortere tid," siger han til avisen.

I denne uge har Amazon officielt overtaget driften af Whole Foods, og det har omgående medført lavere priser. I dag koster en lang række gængse dagligvarer i Whole Foods 30-40 pct. mindre, end de gjorde i sidste uge.

Derfor går Google sammen med Walmart i kampen mod Amazon

Dansk Supermarked lukrerer på Amazon-frygt

Amazon optrapper konkurrencen på madvarer

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier