FødevareWatch

Coop investerer 300 mio i energibesparelser

Der skal spares på strømmen i den store Coop-koncern, og derfor har man indledt samarbejder med partnere, der skal styre energiforbruget i den rigtige retning. Samlet lyder Coop-investeringen på 300 mio. kr.

I alt skal der installeres 25.000 målepunkter i Coops butikker, lagre og administrationsbygninger. Punkter som detailkoncernen sammen med belgiske Honeywell og EnergiData skal bruge til at nedbringe energiforbruget kraftigt i fremtiden.

Ifølge en meddelelse fra Coop er der tale om en investering i størrelsesorden 50 mio. kr., og den er del af Coops energiprogram, der har som mål at reducere det samlede energiforbrug med 20 pct. i 2020 i forhold til 2014. Den samlede investering bliver på op til 300 mio. kr.

Læser du FødevareWatch på din telefon, så hent vores app til iPhone HER og til Android HER.

Om aftalen med de to partnere siger ejendomsdirektør Henrik Kirketerp, Coop:

"Med denne innovative aftale får vi det bedste fra to verdener. Dels får vi fløjet den løsning ind, som vi mener, er den mest værdiskabende, dels får vi i EnergiData en samarbejdspartner som sikrer at målsætningerne realiseres. Med denne løsning skaber Coop en unik position, hvad angår energistyring."

Installationen af hard- og software skal være implementeret inden udgangen af 2018, skriver Coop.

Dansk detail kan se frem til endnu et år med intens konkurrence

Direktør for Coop.dk: Skal man bruge Gopro til at sælge bøffer online?

Juletravlhed kræver 50 ekstra ansatte hos Coop.dk

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier