FødevareWatch

Medie: McDonald's nærmer sig et frasalg af alle danske restauranter

En unavngivet, udenlandsk investeringsfond er tæt på at opkøbe alle danske, svenske og norske McDonald's-restauranter for et milliardbeløb, skriver Berlingske.

Foto: AP

Den verdenskendte fastfoodkæmpe McDonald's har arbejdet på at frasælge restauranterne i de nordiske lande i næsten halvandet år, og nu er der tilsyneladende sket et gennembrud.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisens anonyme kilder, der angiveligt har indblik i forløbet, er det en stor - og indtil videre ukendt - udenlandsk investeringsfond, som er tæt på at lukke handelen om at drive McDonald's-kæden fremover. En handel der betyder, at fonden overtager samtlige danske, svenske og norske McDonald’s-restauranter for et samlet beløb på ca. 3 mia. kr.

Ifølge Berlingskes oplysninger forhandler investeringsfonden nu med banker om finansieringen af den store handel, der også kan vise sig at indeholde penge fra en eller flere danske pensionskasser.

I øjeblikket er McDonald's i gang med at modernisere sine danske restauranter, som samlet omsætter for 2 mia. kr. McDonald's danske direktør, Joachim Knudsen, vil ikke kommentere det amerikanske hovedkontors salgsproces i Norden.

McDonalds vil investere trecifret millionbeløb i Danmark

McDonald’s: Danske serviceuddannelser er for dårlige, vi opretter vores egen

McDonald's vil servere burger ved bordet i USA

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier