FødevareWatch

Hollandsk-belgisk detailfusion kræver frasalg

Fusionen mellem hollandske Ahold og Belgiske Delhaize har fået konkurrencemyndighedernes accept - men kæderne skal sælge en række butikker fra.

Foto: PR/POLFOTO/arkiv

De belgiske konkurrencemyndigheder har i dag givet sin godkendelse til, at den belgiske detailkoncern Delhaize kan fusionere med sin hollandske konkurrent Ahold, skriver sidstnævnte i en meddelelse. Accepten kommer dog med et forebehold.

Parterne forpligter sig til at sælge en række butikker fra.

"De belgiske konkurrencemyndigheder er betinget af frasalget af et begrænset begrænset antal butikker i Belgien for at adressere konkurrencebekymringer fra myndigheden. Frasalget omfatter 13 eksisterende butikker i alt og består af otte Albert Heijn-butikker og fem Delhaize franchise-butikker. Et begrænset antal fremtidige Ahold og Delhaize-projekter skal også frasælges," siger Ahold i sin meddelelse.

Det er planen er efterleve kravene, og dermed har alle relevante konkurrencemyndigheder godkendt fusionen, der blev offentliggjort sidste år.

 

Hollandsk detailkæmpe i markant omsætningshop i 2015

Hollandsk-belgisk detailfusion klar med a-holdet

Storfusion mellem hollandske og belgiske detailkæmper

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier