FødevareWatch

Skatteministeren vil luge ud i afgifter

Karsten Lauritzen tager sig til hovedet over afgifter på alt fra rullegardiner til brevordnere. De skal væk. Mens Dansk Erhverv jubler, frygter Socialdemokraterne, at det vil ramme finanseringen af velfærden.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) varsler et opgør med de såkaldte punktafgifter for at gøre livet lettere for danske virksomheder.

Det skriver Berlingske.

Karsten Lauritzen vil nedsætte det, ministeren kalder et "oprydningsudvalg". Udvalget kommer ifølge avisen hovedsageligt til at bestå af erhvervsorganisationer som Dansk Erhverv, Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer samt af Forbrugerrådet Tænk.

"Jeg er sikker på, at der har været gode argumenter for at indføre hver afgift. Men når man kigger på det samlede billede, hvor der er afgifter på alt fra rullegardiner til brevordnere, må man tage sig lidt til hovedet," siger Karsten Lauritzen til Berlingske.

Udvalget skal blandt andet kigge på afgifter, hvor eventuelt bureaukratisk besvær ikke kan svare sig, i forhold til hvad der kommer ind i statskassen. Ifølge avisen skal udvalget i midten af 2017 komme med et bud på, hvilke afgifter der kan skrottes.

Mens Dansk Erhverv er positive over for tiltaget, frygter Socialdemokraterne, at oprydningsudvalgets arbejde vil komme til at gå ud over velfærden.

"Intentionerne er faktisk gode, men til det projekt, han sætter i værk, er der ikke afsat en krone. Vi kan ikke andet end frygte, at regeringen så vil indføre flere besparelser på den nære velfærd i kommunerne," siger S-ordføreren til Ritzau.

Analyse: Vinafgift steget med 89 pct. siden 2010

Momsdirektør: Slikfusk er alt alt for let

Derfor drømmer energifrådende kartoffelfabrik om dyrere olie

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier