FødevareWatch

Borgmester om mørklagte butikker: "De ser forfærdelige ud"

Ifølge københavnsk borgmester er lagerbutikker i bybilledet ikke ønskværdigt, skriver Dagligvarehandlen.

Line Barfod (EL) er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune. | Foto: Marcus Emil Christensen

Line Barfod (EL), der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, er ikke særlig positiv stemt over for, at selskaber som Wolt Market og Gorillas åbner såkaldte dark stores i hovedstaden, skriver Dagligvarehandlen.

Meldingen kommer, efter Poul Cullura, der er Meny-købmand i Illum, i et opslag på Linkedin har kritiseret, at quick commerce-selskaberne rykker ind i gadebilledet med butikker, som ikke er åbne for alle, men i stedet for fungerer som et opsamlingssted – og borgmesteren er enig i kritikken.

”De her lagerbutikker er bestemt ikke noget, jeg ønsker for vores by. De ser forfærdelige ud med deres helt tillukkede facader og bidrager på ingen måde til en levende by. Derudover skaber de også en masse trafik med scootere og biler, der skal hente varer – ofte på steder, hvor der er trangt i forvejen,” siger Line Barfoed til Dagligvarehandlen.

Borgmesteren har bedt kommunens forvaltning om at undersøge, hvilke muligheder kommunen har i forhold til gribe ind over for lagerbutikkerne, og hun peger på, at der eksempelvis kan være bestemmelser i lokalplaner, der betyder, at der skal være udadvendt serviceerhverv i stueetagen.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie, DetailWatch.)

Gorillas melder ud om fremtiden i Danmark – forretningen får ny ejer

Wolt Market-chef: ”Vi skal sørge for at vi ikke bliver magelige”

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier