FødevareWatch

Detailkæder skruer ned for lys og åbningstider

Europæiske kæder tager mere drastiske værktøjer i brug for at bremse energiforbruget i butikkerne.

Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Energi fylder mere og mere i regnskabsbøgerne hos de europæiske detailkoncerner, og derfor findes der også flere værktøjer frem for at dæmpe forbruget.

Ifølge Reuters har den østrigske Spar-kæde meldt ud, at kædens 1500 butikker i landet skal skære ned på belysningen udenfor for at spare på strømmen.

Tidligere har den franske Leclerc-kæde annonceret, at man vil forkorte åbningstiderne i landets største fødevarekæde for at spare på energien ved kortere dage. Også hos den belgiske dagligvarekæmpe Ahold peger man i retning af energibesparelse over en bredere front og har planer kørende.

Inflation topper snart, mener økonomer - men prisstigningerne stopper ikke

Coop-formand venter hård landing i 2022: ”Det bliver ikke et godt resultat”

Dagrofa hyrer ny økonomidirektør

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier