FødevareWatch

7-Eleven har åbnet 100 af 176 butikker efter hackerangreb

Butikskæden får stadig flere butikker delvist op at køre igen, men der kan være længere betjeningstid.

Adm. direktør Jesper Østergaard fra 7-Eleven, der de seneste dage har været udfordret af et stort hackerangreb, der har lukket butikkerne ned. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Nærbutikskæden 7-Eleven har i løbet af natten og morgenen fået flere butikker i drift.

Onsdag morgen er 100 butikker i ”stabil drift” via et backup-system. Det vil sige, at de er åbne for køb med MobilePay og kontanter, men altså endnu ikke er i fulde omdrejninger.

”Vi arbejder videre og får flere butikker på i løbet af dagen. Herudover kører en række andre 7-Eleven-butikker stadig på lokale driftsløsninger og er derved også åbne. Der kan stadig trygt handles i alle åbne 7-Eleven-butikker, men betjeningstiden kan måske opleves lidt længere end normalt,” oplyser 7-Eleven på Facebook.

Butikkerne lukkede mandag, fordi medarbejderne som følge af et systemnedbrud ikke kunne benytte kasserne eller tage imod betaling.

Systemnedbruddet skyldes, at 7-Eleven er blevet udsat for et hackerangreb, som altså stadig to dage senere påvirker driften.

Tirsdag aften var meldingen, at 17 butikker var åbne for betaling med MobilePay eller kontanter.

7-Eleven har 176 butikker i Danmark.

De ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer, i lufthavne, ved nogle hospitaler og ved togstationer i hele landet.

Butikkerne ligger også ved fem hospitaler, og en sjette er på vej.

Man kan som normalt hente GLS-pakker i butikkerne. Med hensyn til Sharebox skal kunder kontakte 7-Eleven på Facebook for at få hjælp.

7-Eleven vil give nye opdateringer om situationen igen senere onsdag. Det oplyser butikskæden onsdag formiddag.

7-Eleven udsat for muligt hackerangreb

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier