FødevareWatch

Coops nye kæde udvides med 22 butikker inden jul

Coop skruer op for transformeringen af den gamle Fakta-kæde, og inden årets udgang er 22 nye Coop365-butikker klar.

Foto: PR / Coop

I byer som Horsens, Odense, Stege og Skive vil man i de kommende uger blive mødt af skiltemagere og håndværkere, som er ved at lægge sidste hånd på facaderne ved i alt 22 nye Coop365-butikker, der skal åbnes inden jul.

"Vi har stille og roligt åbnet Coop365-butikker løbende siden sidste år, mens vi testede konceptet. Nu er vi snart klar til at markedsføre vores nye, grønne discountkæde. Derfor intensiverer vi de næste måneder arbejdet i Coop365 med en stor portion åbninger, der skal komme kunderne til gavn og gøre os skarpere på de sidste finjusteringer," siger kædedirektør i Coop365 og Fakta, Thomas Nielsen, i en pressemeddelelse, hvor det også hedder, at størstedelen er ombygninger af gamle Fakta-butikker.

Coop365 har åbnet 48 butikker under det nye koncept, så ved årets udgang vil kæden bestå af i alt 70 butikker. Coop forventer at udvide Coop365 med endnu flere butikker i 2022 og 2023, fremgår det af meddelelsen.

Til forskel fra den efterhånden aldrende Fakta-kæde har Coop365-butikkerne et udvidet sortimentet og har 600-700 flere forskellige varer på hylderne, end kunderne ellers har været vant til i discountregi, skriver Coop.

Høje ambitioner for discount

Ombygningerne er del af Coop-koncernens nye strategiperiode, der blev præsenteret tidligere på efteråret. Frem mod 2025, er det ambitionen at fordoble discountomsætningen med særligt Coop365-kæden i fokus.

Ifølge Coops adm. direktør Kræn Østergaard Nielsen er det planen, at der skal stå mellem 300 og 400 Coop365-butikker færdige ved udgangen af strategiperioden.

"Det største vækstpotentiale for os er hos Coop365. Det er en stor ambition at fordoble omsætningen, men vores nye, grønne discountkæde har vist sig at give både et stort volumenløft og gode kundetilbagemeldinger. Det får os til at tro på kæden og giver lysten til at kaste mange penge i den retning," sagde han til FødevareWatch i starten af oktober.

Coops to discountbutikker, Fakta og Coop365, indgår i samme selvstændige regnskab, hvor man sidste år endte med et underskud på 64 mio. kr. og en omsætning på 8,13 mia. kr. En fordobling vil altså lyde på mere end 16 mia. kr. i omsætning i 2025.

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier