FødevareWatch

Selvisolation i Storbritannien tømmer hylderne i supermarkeder

Antallet af briter i selvisolation er hastigt vokset, efter Storbritannien for nyligt åbnede samfundet op igen efter længere tids coronanedlukning. Det øger presset på landets supermarkeder, der kæmper med tomme hylder.

Foto: Rebecca Naden/Reuters/Ritzau Scanpix

Et stigende antal briter er endt i selvisolation i takt med, at Storbritannien har åbnet landet op igen samtidig med at den mere smitsomme Delta-variant er blevet mere udbredt.

Men det har haft konsekvenser for landets supermarkeder, der på nuværende tidspunkt oplever flere og flere ansatte gå i isolation, og derfor bliver det også vanskeligere at få fyldt varer på hylderne, skriver The Guardian.

Ifølge BBC mangler den britiske supermarkedskæde Iceland lige nu omkring 1.000 ansatte, der er endt i isolation, hvilket svarer til godt 4 pct. af alle medarbejderne.

Det skyldes primært et britisk krav om at gå ti dage i selvisolation, hvis man er nærkontakt til person, der er smittet med coronavirus. Lige nu har den stigende smitte ifølge mediet sendt millioner af briter i isolation.

Kamp mod madspild kan give tomme hylder

Grøntsagskrise volder problemer i Storbritannien 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier