FødevareWatch

Fransk supermarkedskæde køber Walmarts forretning i Brasilien

Den franske supermarkedsgigant Carrefour har købt Walmarts forretninger i Brasilien for milliardbeløb.

Foto: LOIC VENANCE/AFP

Carrefour har købt Walmarts forretninger i Brasilien for cirka otte mia. kr for at cementerer deres tilstedeværelse i landet. Det skriver Bloomberg.

Alexandre Bompard, der er adm. direktør i Carrefour udtaler i forbindelse med opkøbet, at det brasilianske marked har været en af supermarkedskædens mest succesfulde enheder.

”Vores gruppe er på offensiven,” siger han.

Brasilien er allerede Carrefours andet største marked efter Frankrig. Købet af Walmarts butikker i Brasilien gør nu landet til næsten lige så stort et marked for supermarkedskæden som deres europæiske markedsandele uden for Frankrig. Den franske supermarkedskæde har haft forretninger i Brasilien siden 2007.

Løvbjerg klar på ekspansion efter rekordresultat

Ny koncerndirektør i Coop: Vi skal have fat i de store byer

Detailhandlen: Suspendering af lukkeloven er blevet overflødig 

Mere fra FødevareWatch

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier