En del af Watch Medier

FødevareWatchsøndag5. februar 2023

  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Søg
  • Log ind
  • Seneste
  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
08.03.2021kl. 06.24

Erhvervslivet: Nu skal de store butikker med i genåbningen

Dansk Erhverv kalder genåbningen en succes. Det er for tidligt at se på tallene, siger matematisk epidemiolog.
Foto: Thomas Fredberg/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Genåbningen af de små butikker har været en succes, men nu skal turen komme til de store butikker, der indtil videre kun kan holde meget begrænset åbent.

Det mener markedsdirektør hos Dansk Erhverv Henrik Hyltoft.

"Vi synes stadig, vi mangler en rigtig god forklaring på, hvorfor stormagasiner ikke må åbne under de skærpede retningslinjer," siger han.

For de mange butikker, der mandag kunne genåbne, har der været forskel på, hvor mange kunder butikkerne har måttet lukke ind ad gangen.

Mens butikker på mellem 2000 og 4999 kvadratmeter har skullet sikre 20 kvadratmeter per kunde, så har butikker på 5000 kvadratmeter eller derover skullet sikre mere end det tidobbelte. Mere præcist 250 kvadratmeter per kunde.

I storcentre må kun få essentielle butikker holde åbent under særlige retningslinjer.

Men det giver anledning til forvirring hos Dansk Erhverv. Henrik Hyltoft påpeger, at det netop i de store butikker er nemmere, at skille folk ad.

"Den bedste måde at sikre, at man kan få god afstand, det er ved at have rigtig mange kvadratmeter. Og det har man i de store indkøbssteder som storcentre, stormagasiner og de helt store magasiner. Her kan man skille folk rigtig fint ad," siger han.

Derfor er det tid til at få de store butikker med i en genåbning, der indtil videre er gået rigtig godt, mener markedsdirektøren.

"Det er generelt gået rigtig fint. Kunderne opfører sig, som de skal, og butikkerne har lagt sig i selen, for at sørge for at de lever op til myndighedernes krav," siger Henrik Hyltoft.

Det er dog lige tidligt nok at kalde genåbningen en succes, mener Viggo Andreasen, der er lektor i matematisk epidemiologi og sidder i en af Statens Serum Instituts (SSI) ekspertgrupper.

"Der går jo i hvert fald en uge, fra man bliver smittet, til man dukker op som et positivt fund i sygdomsstatistikkerne. Så hvis man regner med, at der skal bruges i hvert fald en uge på at se, at der er smittespredning, så tager det 14 dage og måske tre uger, før man kan se det i antallet af positive prøver," siger han.

For antallet af indlagte er der ligeledes en forsinkelse.

"Hvis man kigger på indlæggelser, så tager det i hvert fald en uge længere," siger han.

Reitan vil skabe verdens grønneste butik Europæisk detailkæmpe satser på mere amerikansk vækst Nordjysk restauratør er træt af regeringens fremstilling af hjælpepakker som en økonomisk mirakelkur Sallings butikker solgte 2,6 millioner flere specialøl i 2020 

Relaterede artikler:

  • Foto: Reitan Convenience / PR

    Reitan vil skabe verdens grønneste butik

    For abonnenter

  • Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

    Europæisk detailkæmpe satser på mere amerikansk vækst

    For abonnenter

  • Bones retstaurant. | Foto: PR/Bones

    Nordjysk restauratør er træt af regeringens fremstilling af hjælpepakker som en økonomisk mirakelkur

    For abonnenter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Boris Frederiksen er nu udpeget som kurator i syv Skare-selskaber under konkurs. | Foto: PR
Fødevarer

Statens advokat overtager kurator-plads i Skare-konkursboer

”Opretholder delvis driften” i Vejen-selskaber, melder nyindsat kurator, mens man arbejder på et salg.
  • Skare-kurator: Vi arbejder på et salg
  • Ugen i Skare-koncernen: dokumentmangel, konkurser og købere

For abonnenter

Foto: Morten Schärfe
Fødevarer

Ugen i Skare-koncernen: dokumentmangel, konkurser og købere

For abonnenter

Arkivfoto fra Hilton Foods i Aarhus. | Foto: Finn Frandsen
Fødevarer

Coop-slagteri undlod at infomere myndigheder om problemer hos Skare

Photo: Lars Skaaning
Fødevarer

Fødevarestyrelsen: Skare-sagen fortsætter hos os

For abonnenter

Foto: Gorm Olesen
Fødevarer

Skare-kurator: Vi arbejder på et salg

For abonnenter

Foto: Lars Skaaning / Ritzau Scanpix
Fødevarer

Konkurrent melder pas på at købe Skare-aktiviteter

For abonnenter

Læs også

Foto: Mads Claus Rasmussen
Detail

Detail-analytiker: "Irma er en religion"

Der er umiddelbart en oplagt mulighed for Dagrofa til at lokke de resterende Irmakunder over til Meny-kæden, mener Bruno Christensen, mangeårig analytiker af detailmarkedet og stifter af Retail Institute Scandinavia.

For abonnenter

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Detail

Tidligere Irma-direktør om lukning: "Vildt, voldsomt og vanvittigt"

Forhenværende Irma-direktør Alfred Josefsen ryster på hovedet af kædelukningen. Ingen på detailmarkedet står klar til at tage over på innovation, siger han.

For abonnenter

Foto: Mads Claus Rasmussen
Detail

Coop-bagland bakker op om store forandringer – men vil se resultater

Den økonomiske gevinst af transformation og ”skattestop” i Coop vejer tungt for brugsforeningerne – også i tilliden til ledelsen, hvor formand Lasse Bolander næste år skal på valg.

For abonnenter

Seneste nyt

  • Statens advokat overtager kurator-plads i Skare-konkursboer – 4. feb.
  • Coop-slagteri undlod at infomere myndigheder om problemer hos Skare – 4. feb.
  • Ugen i Skare-koncernen: dokumentmangel, konkurser og købere – 3. feb.
  • Planteforædler køber landbrugsjord og satser mere på ærter – 3. feb.
  • Dansk juicekæde betaler millionforlig i USA i sag om kønsdiskriminering – 3. feb.
  • Skare-kurator: Vi arbejder på et salg – 3. feb.
  • Konkurrent melder pas på at købe Skare-aktiviteter – 3. feb.
  • Fødevarestyrelsen: Skare-sagen fortsætter hos os – 3. feb.
  • Foodtech-virksomhed reviderer strategi efter fejlslået investorjagt – 3. feb.
  • De globale fødevarepriser falder for tiende måned i træk – 3. feb.
  • Rokade i direktionen hos Hanegal-ejer – 3. feb.
  • Coop-bagland bakker op om store forandringer – men vil se resultater – 3. feb.
  • Kampen om fødevareleverancer til 77 kommuner er begyndt – 3. feb.
  • Salling Group-topchef ser flere årsager til detailopbrud – 3. feb.
  • Ny DSK-direktør ærgrer sig over Irma-farvel – 3. feb.
Flere nyheder

Job

  • Produktionsteknisk Inspektør til Tican i Brørup

  • Adm. Direktør til SEGES Innovation p/s

Watch Job

  • Business Change Manager til implementering af fremtidens togs uddannelsesprojekter

  • Product Owner – vær med til at forvalte IT-systemer midt i den grønne omstilling

  • Revisor med minimum et par års erfaring

  • Tilbudschef - NCC Renovering Vest

  • Business Intelligence Specialist

Se flere jobs

Job

  • Produktionsteknisk Inspektør til Tican i Brørup

  • Adm. Direktør til SEGES Innovation p/s

Se flere jobs

Kolofon

FødevareWatch
Søg

Sektioner

  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
  • Sitemap
  • RSS feeds

Redaktør

Stine Skriver

stine.skriver@fwatch.dk

Tlf.: +45 3330 8424

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S

Annonceafdeling

annoncering@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Annoncering

Jobannoncering

job@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Job

Abonnement

Prøv FødevareWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed.

fodevarewatch@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Læs mere om abonnement her

Adresse

FødevareWatch

Rådhuspladsen 37

1785 København V

Tlf.: +45 3330 8388

Retningslinjer

  • Persondatapolitik

Copyright © FødevareWatch — Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret

Microsoft er i gang med at udfase Internet Explorer – det er vi derfor også.
Vi anbefaler en af følgende browsere for en bedre oplevelse. Klik på et af ikonerne for at downloade en ny browser.

Med venlig hilsen,
FødevareWatch

Google ChromeMozilla FirefoxMicrosoft Edge