FødevareWatch

Genåbning byder på butiksåbninger i hele landet

Regeringens genåbningsaftale giver mulighed for, at butikker over 5000 kvadratmeter kan åbne for begrænset antal kunder.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Udvalgsvarebutikker, såsom tøj- og møbelbutikker, op til 5000 kvadratmeter kan genåbnes med skærpede afstandskrav fra 1. marts i hele landet. Dog ikke butikker placeret i storcentre.

Større butikker kan også åbne for et begrænset antal kunder. Men det kræver en godkendelse fra sundhedsmyndighederne.

Det fremgår af aftalen for den gradvise genåbning af samfundet. Aftalen er indgået mellem regeringen og dens støttepartier. Altså De Radikale, SF og Enhedslisten.

"Vi har en forståelse med et flertal i Folketinget om en genåbning, som stiller sig meget tæt op ad det fundament, som eksperterne har givet," siger justitsminister Nick Hækkerup (S) onsdag formiddag på et doorstep om aftalen.

Aftalen får ikke betydning for restauranter, barer, caféer, diskoteker og lignende, der skal holde lukket. De må gerne sælge takeaway.

Nick Hækkerup henviser til de anbefalinger, som en ekspertgruppe har afleveret til Folketingets partier.

"Det betyder, at der kan åbnes for en stor del af detailhandlen, for det udendørs kulturliv og for udendørs idræts- og fritidsinteresser med et forsamlingsloft på 25 personer," siger Nick Hækkerup.

Heunicke håber på yderligere genåbning 1. marts  Professor efter smittetal: Snart plads til mere genåbning

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier