FødevareWatch

Walmart skuffer på indtjening i fjerde kvartal- omsætning vokser

Trods en omsætning, der i fjerde kvartal svingede sig op på svimlende 937 mia. kr., kunne detailgiganten ikke leve op til analytikernes forventninger.

Foto: NICHOLAS KAMM/AFP / AFP

Amerikanske Walmart, der driver en kæde af supermarkeder i USA, skuffer på selskabets indtjening per aktie.

Det fremgår af selskabets regnskab for fjerde kvartal.

Walmarts justerede indtjening per aktie lander således på 1,39 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde ventet 1,50 dollar.

Dog er det en anelse bedre en samme kvartal året forinden, hvor den endte på 1,38 dollar.

Det lader dog til, at pandemien har fået amerikanerne til at handle mere, end de plejer.

Selskabet kan i hvert fald glæde sig over, at omsætningen for fjerde kvartal lander på 152,1 mia dollar, mens 148,38 mia. dollar var ventet. Det slår desuden omsætningen i samme periode i 2019 med hele 7,3 pct.

De sammenlignelige salg for Walmarts butikker i USA - eksklusive brændstof - steg med 8,6 pct. i fjerde kvartal. Det var noget højere end de 5,7 pct., som analytikernes ventede.

Ifølge Bloomberg News var det et af de bedste kvartaler målt på salg i selskabets historie.

Koncernens administrerende direktør, Doug McMillon kalder kvartalet for "stærkt".

"Vi afsluttede et stærkt år takket være vores fantastiske samarbejdspartnere. De trådte op for at betjene vores kunder og medlemmer usædvanligt godt i en travl ferieperiode midt i en pandemi," lyder det.

I forlængelse af det har Walmart offentliggjort planen om, at løfte lønnen for 425.000 ansatte. Koncernen planlægger at hæve den gennemsnitlige løn til over 15 dollar i timen, der lige nu ligger på 11 dollar. Det skriver Bloomberg News.

Aktionærerne kan se frem til et udbytte per aktie, der lyder på 2,20 dollar. Ifølge selskabets regnskab er udbyttet dermed steget 48 år i træk.

Investorerne virker dog ikke til at være helt tilfredse med regnskabet, idet de sender aktien ned med 4,7 pct. til 140,35 dollar i det amerikanske formarked.

Carrefour leverer flot vækst – franskmænd i hjemmekøkkenet trækker op Walmart bliver vigtig del af USA's vaccineudrulning Investorer flokkes om britisk opkøb af Asda-kæden 

Mere fra FødevareWatch

Hvem er Henning Kjeldsen?

PROFIL: Han er en mand med mange ansigter. I offentligheden er han døbt "kvotekongen", i retssystemet er han tiltalt, men der er også en anden fortælling om storfiskeren Henning Kjeldsen. På havnen i Skagen er han helten og manden, som hjælper de unge fiskere ind på et hårdt marked.

Danæg overtager finsk partner

Danæg-koncernen, der i forvejen ejede omkring en fjerdedel af et finsk pakkeri og produktselskab, har købt resten af selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier