FødevareWatch

Coop udpeger kædedirektør i Daglibrugsen

De omkring 300 Dagligbrugser i Coop får tidligere Shell-direktør som ny kædedirektør.

42-årige Maria Beck-Tange tager over som kædedirketør i Daglibrugsen. | Foto: PR / Coop

En god måneds tid efter den store rokade i Coop, er der endelig blevet sat navn på, hvem der skal afløse Torben B. Andersen som kædedirektør i Daglibrugsen. Han skiftede 1. januar til jobbet som kædedirektør for Kvickly.

Coop har udpeget 42-årige Maria Beck-Tange som leder for de omkring 300 Daglibrugser og den omkring 8 mia. kr. store omsætning, fremgår det af en pressemeddelelse.

Maria Beck-Tange er hentet ind i Coop fra et job som adm. direktør for Brandfactory Danmark. Forud for det har hun været otte år i Shell, bl.a. som retaildirektør, og før det, har hun også været landechef for Flügger Danmark.

"Vi er glade for, at få Maria med på holdet. Hun har dokumenteret stærke resultater, demonstreret gode ledelsesmæssige evner og drevet god involvering af franchisetagere," siger koncerndirektør Allan Kristoffersen, Coop, i en skriftlig kommentar.

Han er selv netop tiltrådt i sit nye job hos Coop, hvor han har ansvaret for de tre supermarkedskoncepter Daglibrugsen, Superbrugsen og Kvickly.

"Opgaven bliver at forstærke Dagliibrugsens positive udvikling i såvel de Coop-ejede som de selvstændige brugsforeninger. Og at styrke butikkernes stærke fokus på kundernes lokale behov," tilføjer Allan Kristoffersen.

En kvinde tilbage i toppen

Med udpegelsen af Maria Beck-Tange er der igen en kvinde at finde i det øvre ledelelseslag hos Coop.

I forbindelse med den store rokade i slutningen af november sagde koncerntopchef Kræn Østergaard Nielsen farvel til koncerndirektør Stina Glavind, og dermed var der ikke længere nogen kvinder i toppen af detailkoncernen.

Som del af rokaden blev Irmas kommercielle chef, Rikke Wolff, konstitueret som kædedirektør og midlertidig afløser til Søren Steffensen, der siden sommeren 2016 havde stået i spidsen for kæden med de primært københavnske butikker. Der er endnu ikke fundet en permanent afløser.

Coop har endnu ikke sat navn på, hvem der skal være ny finansdirektør, og dermed også medlem af direktionen, ligesom der ikke er fundet en afløser til posten som HR-direktør, hvor Jens Romundstad måtte forlade jobbet som del af udskiftningerne.

Alt om den gennemgribende rokade i Coop Konceptdirektør i Netto kommer retur til Coop Kvindenetværk om Coops rokade: "Mildest talt ikke imponerende" 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier