Ny DTU-forskning skal opdage fødevaresnyd

Kunstig vanilje i is eller fortyndet stødt peber er udbredt snyderi i fødevarer. Ny dansk metode kan opdage selv helt små mængder falske krydderier.
Vanilje er et af verdens dyreste krydderier og der findes syntetiske versioner, som fødevareproducenter fristes til at bruge. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix
Vanilje er et af verdens dyreste krydderier og der findes syntetiske versioner, som fødevareproducenter fristes til at bruge. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Vanilje er dyrt, og derfor frister det verden over fødevareproducenter til at snyde på vægten. Brug af syntetiske krydderier har været muligt at spore i mange år, men ikke i helt små mængder.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også