FødevareWatch

Portugisisk dagligvarekoncern dropper forventninger og falder dybt

Torsdag formiddag falder koncernen bag en stor polsk detailkæde tungt på børsen, efter at selskabet har droppet sine forventninger til resten af året.

Foto: Miriam Dalsgaard

Det står ikke på investorernes indkøbsliste, at et selskab dropper forventningerne - og det viser sig tydeligt i aktiekursen i portugisiske Jeronimo Martins SGPS, der driver en af Polens største dagligvarekæder kaldet Biedronka.

Aktien falder tungt torsdag formiddag med 12,8 pct. til 13,69 euro, hvilket gør selskabet til indehaver af den mest faldende aktie i Stoxx 600, der samlet falder 1,6 pct.

Regnskabet for første kvartal så ellers pænt ud, skriver Bloomberg News - men april viser slemme takter og viser, at salget i de polske butikker i april steg med 6,5 pct., hvilket er en halvering af de 13 pct., som salget voksede med i første kvartal i år. Og det viser, at hamstringsbølgen i forbindelse med lockdown i flere lande på grund af coronaudbruddet, ikke har bidt sig fast.

Samtidig er omkostningerne i første kvartal steget på grund af længere åbningstider i slutningen af perioden netop på grund af nedlukningen, da personalet derfor skal have mere i løn, understreger Grzegorz Kujawski, der er analytiker i Trigon, overfor Bloomberg.

Ud over at trække forventningerne har Jeronimo Martins også skåret i udbyttet til aktionærerne til 0,207 euro per aktie fra 0,345 euro.

Regnskabet for første kvartal, der blev offentliggjort onsdag, viste en stigning i omsætningen på 12 pct. til 4,72 mia. euro i årets tre første måneder i forhold til perioden for et år siden.

 

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier