FødevareWatch

Walmart skuffer markedet: Aktien dykker i formarkedet

Verdens største detailkoncern har leveret en stribe gode resultater i året, der er gået, men resultaterne var ikke gode nok til at nå forventningerne i markedet.

Foto: Kamil Krzaczynski/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske detailkæde Walmart levede ikke op til analytikernes forventninger i fjerde kvartal af det skæve regnskabsår 2019/20, der løb til udgangen af januar.

I kvartalet havde selskabet en justeret indtjening per aktie på 1,38 dollar, hvor analytikerne havde estimeret 1,44 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Omsætningen skuffede ligeledes analytikerne, selv om den blev løftet 2,1 pct. til 141,7 mia. dollar. De estimerede nemlig en toplinje på 142,6 mia. dollar.

"I fjerde kvartal leverede vi et stærkt resultat i USA med ecommerce og Sam's Club (detailbutikker for kunder med et medlemskab, red.) samt i Mexico, Indien og Kina," siger topchef Doug McMillon i en kommentar.

"Vi startede og sluttede kvartalet med momentum, mens salget op til jul i vores amerikanske butikker var lidt svagere end ventet. Det nye år er startet godt, og vi ser frem til endnu et stærkt år," lyder det.

Også forventningerne til det nye regnskabsår skuffer. Her venter Walmart en indtjening på mellem 5 og 5,15 dollar per aktie, mens analytikerne estimerer 5,22 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Oven på regnskabet falder Walmart-aktien 2,3 pct. i det amerikanske formarked.

Mandag var der ikke åbent for officiel aktiehandel i USA på grund af helligdagen Presidents' Day, men fredag lukkede aktien i 117,89 dollar.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier