FødevareWatch

Tesco ser fremgang i julesalg men fald for hele tredje kvartal

Supermarkedskoncernen Tesco har i sit trejde kvartal "klaret sig godt i et afdæmpet britisk marked".

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS / Ritzau Scanpix

Den britiske supermarkedskoncern Tesco ser et fald i omsætningen i tredje kvartal af regnskabsåret 2019/20, men har ifølge adm. direktør Dave Lewis "klaret sig godt i et afdæmpet britisk marked".

Torsdag kunne koncernen præsentere regnskab for tredje kvartal, og mens seks ugers julesalg har gavnet selskabet på det britiske marked, er goderne fra koncernes primære marked også det eneste, der er positivt i kvartalet.

For hele gruppen, der blandt andet inkluderer gruppens banker, så Tesco en tilbagegang på 0,9 pct. i like-for-like omsætning, hvor især Centraleuropa så en stor tilbagegang på 11 pct. i det sammenlignelige salg.

Koncernen havde således en omsætning på 21,03 mia. pund - cirka 183,14 mia. kr.

Direktøren hæfter sig ved koncernens britiske fremgang i julens 6 uger på 0,1 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, selv om selskabet havde en sammenlignelig vækst i tredje kvartal på minus 0,2 pct. i Storbritannien.

Her lød omsætningen på 13,7 mia. pund svarende til omkring 120 mia. kr.

Juleresultatet bør ifølge finanshuset Jefferies dog vække optimisme ved investorerne, skriver Bloomberg News.

Afdelingerne i Asien klarede sig også skidt, men selskabet har for nuværende ingen opdateringer om de fremtidige beslutninger vedrørende afdelingerne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier