FødevareWatch

Salling tester spiselig belægning der skal forlænge frugters holdbarhed

Detailkoncernen Salling Group tester en ny teknologi, hvor produkter tilføres en spiselig plantebelægning, som skal gøre det muligt at forlænge holdbarheden på frugt og grønt.

Foto: PR / Salling Group

Som led i forsøget på at nedbringe madspildet i de danske husholdninger og butikker, tester Salling Group for øjeblikket en ny teknologi, der kan beskytte og forlænge holdbarheden på grøntsager og frugter.

Det fremgår af en meddelelse fra Salling Group, at det sker ved hjælp af en usynlig, spiselig plante-belægning, der som en hinde tilføres fødevarernes overflade, når de ligger på samlebåndet i produktionen.

Teknologien er udviklet af den amerikanske virksomhed Apeel, og ifølge meddelelsen kan holdbarheden på grøntsager og frugter forlænges op til halvanden gang.

"Apeel-behandlingen hjælper ret beset produktet med at opretholde sin naturlige væskebalance i længere tid og forlænger på den måde friskheden. Derved vil man som forbruger ikke kun opleve et løft i kvaliteten, men også holdbarheden, som vi har særligt fokus på," udtaler Stephan Bruhn, indkøbsdirektør for frugt og grønt i Salling Group.

Fra start testes teknologien på avocadoer, men planen er, at konceptet også skal bruges på en lang række andre produkter, hvis resultaterne og tilbagemeldingerne fra kunderne er gode, hedder det.

"Netop avocadoer er et godt eksempel på den miljøgevinst, der er ved at forhindre madspild. Det kræver en del vand at producere avocadoer, og hver gang én går til spilde, har de ressourcer været forgæves. Derfor har vi en tro på, at teknikken kan medvirke til både mindre madspild og mindre ressourcespild til stor gavn for os alle sammen," udtaler Stephan Bruhn.

Salling Group har en ambition om at halvere virksomhedens samlede madspild frem mod 2030.

Føtex smed 8119 ton fødevarer ud i 2018

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier