(Opdatering: Af en pressemeddelelse fremgik det, at konceptet ville blive udbredt til Superbrugsen- og Kvickly-butikker over hele landet. Det er ifølge Coop ikke sikkert, at det bliver virkelighed. Projektet skal først evalueres, hedder det.)
I de kommende måneder kan de særlige nyttehaver, som tidligere på måneden blev præsenteret i København blive rullet ud i flere Irma-butikker og i Superbrugsen- og Kvickly-butikker over hele landet.
Af en meddelelse fra Coop fremgår det, at samarbejdet med tyske Infarm kan blive udbredt, så det er ikke kun er københavnske Irma-kunder, der kan vælge basilikum, koriander og persille, der er dyrket direkte i butikken.
"Det er fremtidens måde at dyrke grøntsager på. Med dette samarbejde forener vi Irmas mål om at fremme de mest bæredygtige produktionsformer, og den bedst mulige smagskvalitet. Samtidig styrker vi vores samarbejde med iværksættere, som kan give vores kunder fremtidens fødevarer," udtalte Irma-direktør Søren Steffensen i forbindelse med lanceringen i Irma.
Krydderurterne dyrkes hydroponisk uden jord i vand med plantenæringsstoffer. Ved høst bevares roden på urterne, så næringsstoffer og smag ifølge Coop bibeholdes. De pakkes i papirkræmmerhuse med informationer om smag og kulinariske tips til den specifik krydderurt.