FødevareWatch

Irma på trapperne med krydderier dyrket i butikkerne

Begrebet vertical farming indtager inden længe Irma, når virksomheden Infarm med sine særlige skabe vil dyrke krydderurter og bladgrøntsager direkte i butikkerne.

Foto: Infarm / Youtube

Inden længe er Irma ikke bare en butik, der formidler varer mellem producenter og slutkunder, kæden kommer også til at producere sine egne krydderurter og bladgrøntsager.

Af en meddelelse fremgår, at Irma har indgået et samarbejde med folkene bag vertical farming-konceptet Infarm, som i fremtiden skal stå for en mindre fødevareproduktion direkte i kædens butikker. Infarm har i forvejen produktioner Tyskland, Frankrig, Luxembourg, Schweiz og åbnede i den første butik hos Marks & Spencer i London i september.

"Det er fremtidens måde at dyrke grøntsager på. Med dette samarbejde forener vi Irmas mål om at fremme de mest bæredygtige produktionsformer og den bedst mulige smagskvalitet. Samtidig styrker vi vores samarbejde med iværksættere, som kan give vores kunder fremtidens fødevarer," udtaler Irmas kædedirektør, Søren Steffensen.

Det tager cirka tre uger, fra krydderurterne plantes, til de er klar til salg. Irma forventer at have de første varer klar til salg i Irma på Østerport i slutningen af november.

Adm. direktør Erez Galonska, der er en af de tre grundlæggere, som i 2013 etablerede Infarm, siger:

"Vi ønsker at gøre bæredygtig, frisk og levende produktion tilgængelig på den daglige indkøbstur for mennesker i byer overalt. Og vi er glade for at være partner med Irma i vores revolution, først med Københavns forbrugere og madelskere, og i fremtiden alle i Danmark, som er bevidste om bedre mad og en bedre fremtid."

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier