FødevareWatch

Nils Smedegaard forlader Salling Group til fordel for Unilever

Efter 12 år i spidsen for bestyrelsen i Salling Group træder Nils Smedegaard Andersen tilbage som formand. Han skal fremover være formand i Unilever.

Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Siden 2007 har Nils Smedegaard Andersen været formand for bestyrelsen i Salling Group, men nu er det slut.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at han har valgt at træde tilbage i forbindelse med den førstkommende generalforsamling i 2020.

"Det er med beklagelse men naturligvis også med fuld forståelse, at vi har modtaget Nils’ ønske om at træde tilbage. Vi vil nu give os tid til at sammensætte den nye bestyrelse. Indtil en ny formand er udpeget, og bestyrelsen har fundet sin fremadrettede konstellation, fortsætter Nils som formand, så vi sikrer kontinuitet i overdragelsen," udtaler Jens Bjerg Sørensen, formand for Salling Fondene, som over to omgang, i henholdsvis 2014 og 2017, tilbagekøbte Salling Group fra A.P Møller – Mærsk.

Nils Smedegaard Andersen blev bestyrelsesformand for Salling Group (dengang Dansk Supermarked A/S), da han tiltrådte som adm. direktør for A.P Møller – Mærsk, der i 2007 var majoritetsejer af Salling Group. Før tiden i A.P Møller – Mærsk var han i seks år adm. direktør i Carlsberg.

"Virksomheden har gennemgået en fantastisk udvikling fra at være et datterselskab i A.P. Møller - Mærsk til at være en selvstændig virksomhed 100 pct. ejet af Salling Fondene, og det har været spændende at være med til at skabe grundlaget herfor. Kombinationen af år med sund drift og sommerens frasalg af den svenske forretning betyder, at virksomheden nu står i en stærk finansiel position, velforberedt på fremtidige muligheder. Det er derfor et udmærket tidspunkt for et skifte på formandsposten," udtaler Nils Smedegaard Andersen.

Skal lede Unilevers bestyrelse

Farvellet til den danske detailverden er der dog på ingen måde et farvel til fødevarerne. I forbindelse med meldingen om tilbagetrækningen, er Nils Smedegaard Andersen tiltrådt som bestyrelsesformand i konglomeratet Unilever.

I den hollandsk-britiske FMCG-koncern tager han over efter Marijn Dekkers, der har siddet på posten siden april 2016.

Nils Smedegaard Andersen har været medlem af bestyrelsen i Unilever siden 2015. Han siger om farvellet til formanden og sit eget nye arbejde:

"På vegne af bestyrelsen vil jeg gerne takke Marijn for hans stærke lederskab og det han har bidraget med som formand. Jeg er meget stolt over at være blevet adspurgt som efterfølger til Marijn, og jeg ser frem til at arbejde sammen med bestyrelsen og med Unilever-ledelsesteamet om virksomhedens fremtidige vækst."

Unilever opererer i 190 lande, har mere end 400 brands og 160.000 medarbejdere. I 2018 omsatte koncernen samlet for 380 mia. kr.

Som følge af sin nye post hos Unilever stopper Smedegaard også som bestyrelsesmedlem hos BP inden marts næste år.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier