FødevareWatch

Peter Høgsted ser fusioner som metode til fastholdelse af stort butiksnet

Sidste år lukkede Coop 82 butikker, hvoraf 76 var ejet af Coop Danmark. Coop-topchef Peter Høgsted opfordrer brugsforeningerne til at få kigget på, om det giver mening at lægge sig sammen i større forreninger for at fastholde det store butiksnetværk.

Foto: Linda Johansen

I alt 17 brugsforeninger kæmper ifølge Dansk Handelsblad med underskud og insolvens, og skal det ikke koste butikker livet i ofte mindre lokalsamfund, kan fusioner være en god løsning.

Ifølge Coops topchef Peter Høgsted er det ligegyldigt om butikkerne, der findes i koncernens kæder, er ejet af Coop eller af selvstændige brugsforeninger, men han opfordrer til, at der bliver gjort noget ved den hale af butikker, som ikke kører så godt. Til Dansk Handelsblad siger han, at der er en stigende interesse for at fusionere foreninger.

"Der har været en tendens til at vente lidt for længe med at kigge på fusioner som en mulighed. Her er vores budskab: Få nu talt sammen om at fusionere til større og stærkere brugsforeninger. Det er resultatet af det, vi ser, og det er rigtigt positivt," siger Peter Høgsted til bladet.

Sidste år lukkede Coop Danmark 76 butikker, mens de selvstændige brugsforeninger lukkede seks Coop-butikker. Landets 305 selvstændige brugsforeninger driver i dag omkring 400 butikker i den 1050 butikker store andelskoncern.

Coop-topchef: Jeg er begyndt at lytte lidt mere

Coop Hverdag kan blive det nye navn på dansk discountkæde

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier