FødevareWatch

Organisation: Hård brexit vil give hylder uden friske fødevarer

I ugerne og månederne efter et hårdt farvel til EU vil de britiske forbrugere møde tomme hylder, hvor der i dag ligger friske fødevarer, vurderer man i brancheorganisationen The Food and Drink Federation.

Foto: PAUL FAITH/AFP / Ritzau Scanpix

Friske varer vil rådne i lastbiler, som venter på fortoldning på britiske havneområder, og forbrugerne i Storbritannien vil i sidste ende blive mødt af tomme hylder, når der skal handles ind i tiden efter et hårdt brexit.

Nogenlunde sådan lyder vurderingen af scenariet i brancheorganisationen The Food and Drink Federation, skriver Reuters.

Tidligere har detailkæden Tesco på lignende vis spekuleret i et scenarium efter 31. oktober, hvor det kan blive svært for koncernens butikker at holde liv i hylderne med friske varer, som normalt kommer til fra det europæiske fastland.

The Food and Drink Federation advarer om, at det scenarie, der kan påvirke 450.000 ansatte i detailsektoren, bliver den sværeste udfordring siden anden verdenskrig.

"Vi kommer ikke til at sulte, men der vil opstå mangel på fiske fødevarer og specielle ingredienser. Det kommer til at være en smule uforudsigeligt," udtaler Tim Rycroft, operationel direktør i organisationen, til Reuters.

I forbindelse med den tidligere brexit-deadline 29. marts brugte detailkoncernerne ifølge organisationen millioner af pund på at fylde lagre og opmagasinere varer, som kunne være svære at få hjem i tiden efter et hårdt brexit.

Nogenlunde samme arbejde kommer til at foregå op mod 31. oktober, hedder det.

I vinterperioden er Storbritannien mere afhængig af importen af fødevarer, og isoleret til november importerer landet normalt 60 pct. af sine fødevarer.

Amerikansk udenrigsminister: Vi står klar med handelsaftale efter brexit

Briter sætter alt ind på frihandelsaftale med USA efter brexit

Britisk centralbank: Brexit uden aftale vil ryste økonomien

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier