FødevareWatch

Dagligvarekæde lukker flere apoteker ind i butikkerne

Flere af landets Kvickly-butikker vil i den kommende tid slå dørene op for et apotek bemandet med fagfolk i butikkens lokaler.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen.

Apotekskæden Apotekeren rykker til juni ind den første af flere af landets Kvickly-butikker.

Det sker, når dagligvarekæden i Slotscentret i Holbæk som det første kan åbne et filial af det lokale apotek, der trods placeringen i selve butikken vil bliver bemandet med faguddannet personale, farmakonomer og farmaceuter, skriver Coop, koncernen bag Kvickly-kæden, i en pressemeddelelse.

I forvejen har 15 af landets 70 Kvickly-butikker budt en apoteker inden for, men butikken i Holbæk er den første til at inkludere en filial af et apotek i kæden Apotekeren, der på landsplan består af 206 butikker.

”Det gør hverdagen lettere for vores kunder, når de kan de kan klare deres apoteksindkøb samtidig med, at de er ude at købe ind i Kvickly. Og dermed bidrager det til, at vi bliver et endnu mere attraktivt sted at komme,” udtaler kædedirektør Allan Kristoffersen, Kvickly, i meddelelsen.

Samarbejdet mellem de to butikskæder kom i stand i 2018, hvor en rammeaftale banede vejen for, at apotekskæden kunne få plads i dagligvarekædens butikker.

"Åbningen understøtter Apotekerloven fra 2015 om øget tilgængelighed for receptekspederende enheder. Det bliver spændende at se, hvad samarbejdet i øvrigt kan medføre af muligheder for begge parter," udtaler Per Wijngaard, bestyrelsesformand for Apotekeren, i meddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch).

Kvickly melder om faldende kødsalg

Coop lukker lager i Vejen og rykker det til Odense

Fakta i kovending: Alligevel ingen planer om at nå 400 butikker

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier