FødevareWatch

Britiske Tesco skuffer på salget

Det sammenlignelige salg i fjerde kvartal hos supermarkedskoncernen Tesco steg med 1,7 pct., men det var ikke nok til at opfylde analytikernes forventninger.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/Arkiv

Den britiske supermarkedskæde Tesco kom ikke helt så godt ud af fjerde kvartal i 2018/19, som analytikerne havde ventet.

Det sammenlignelige salg i kvartalet, som er salget i butikker, der har eksisteret i mindst et år, steg med 1,7 pct. - men det var lige præcis ikke nok til at opfylde forventningerne, der lå på 1,8 pct. ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Omsætningen for hele året endte på 63,9 mia. pund mod ventede 64,16 mia. pund, og det justerede driftsresultat landede på 2,21 mia. pund mod ventede 2,07 mia. pund.

"Efter fire års arbejde er vi ved at være færdige med vores turnaround, som jeg er sikker på, at vi vil afslutte i 2019/20," siger Tesco-topchef Dave Lewis i en kommentar til regnskabet.

"Vi har genoprettet vores konkurrenceevne over for kunderne - herunder gennem introduktionen af "Exclusively at Tesco" - og genopbygget en bæredygtig basis for rentabilitet," siger han.

Tesco oplyser i regnskabet, at man fortsat venter at nå de finansielle mål i 2019/20

Tescos aktie faldt 1,7 pct. tirsdag

Coop-direktør efter bøvlet 2018: "Vi er klar til virkelig at give den gas"

Ombudsmand kalder på store forandringer i britisk detailkoncern

Storbritanniens største arbejdsgiver fyrer tusinder

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier