FødevareWatch

Høgsted spår "urealistisk" godt resultat for Coop

Selvom Coop har lukket omkring 80 butikker i år, vil årsresultatet ikke være præget af nedgang. Tværtimod.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Ejendomssalget af Megasyd og Sønderhøj i Viby nær Aarhus hiver i 2018 bundlinjen op på et markant højere niveau for Coop, end tilfældet ville være uden.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Coops topchef Peter Høgsted fortæller til mediet, at koncernen har penge til overs fra salget, selvom en del af midlerne som planlagt er investeret i it og forenklinger af logistikken i Coop.

"Vi kommer til at se et urealistisk pænt resultat, når vi annoncerer vores årsregnskab i april, baseret på Sønderhøj-salget. Vi har ikke brugt alle pengene, vi tjente på Sønderhøj, til at lukke butikker og investere i it, så overskuddet påvirker resultatet positivt," siger han til avisen.

På trods af at årsresultatet vil stige, vil omsætningen falde som følge af, at Coop har lukket cirka 80 butikker i det seneste år, lyder det videre.

Over for FødevareWatch søsterside EjendomsWatch har Coops rådgiver i forbindelse med de to store ejendomssalg, Catella, tidligere vurderet, at der tale om en af de største handler, der nogensinde er gennemført i Aarhus. Ifølge branchekilder, som dagbladet Børsen har talt med, løb prisen op i omkring 2,5 mia. kr.

I begyndelsen af november varslede Peter Høgsted overfor FødevareWatch, at Coop vil indtage en mere offensiv rolle i dagligvaremarkedet.

"Vi bliver mere offensive igen og kommer til at bruge tiden på kunderne i stedet for at bruge tiden på at skændes internt," sagde han.

Coop igangsætter stort milliardsalg

Coop afslutter milliardsalg

Coop sælger Aarhus-ejendom for trecifret millionbeløb og forlænger kødaftale med ny ejer

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier