FødevareWatch

Coop igangsætter stort milliardsalg

Dagligvarekoncernen sætter et kæmpe ejendomskompleks til salg, der forventes at indbringe et "milliardbeløb", oplyser koncernen.

Foto: Magnus Møller/ritzau.

Coop sætter ejendomskomplekserne Sønderhøj og Megasyd i Viby tæt på Aarhus til salg.

Det oplyser dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

I alt er der talte om ejendomme med et samlet areal på hele 114.000 kvm. og et evt. salg ventes da også at indbringe koncernen et milliardbeløb. Pengene skal i følge pressemeddelelsen bla. bruges på at modernisere butikkerne.

"Provenuet fra salget vil blive brugt til at reducere gæld og finansiere modernisering af Coops butiksnet og digitaliseringen af Coop," står der i meddelelsen.

Lasse Bolander, der er bestyrelsesformand i Coop, ser den generelt gunstige prisudvikling på det danske ejedomsmarked som et godt udgangspunkt for at iværksætte salget.

"Vi er nu færdige med udviklingsprojektet, der blev sat i gang i begyndelsen af 1990'erne og har i dag et ejendomskompleks i meget høj kvalitet, med store stabile lejere, optimal geografisk placering og lange lejemål for langt den største del," siger han i meddelelsen og uddyber:

"Da investering i ejendomme, som ikke er til egen brug, er uden for vores kerneforretning, og ejendomsmarkedet er gunstigt, er det naturligt at udbyde Sønderhøj og MegaSyd nu."

Foto: Coop.
Foto: Coop.

Coop oplyser videre, at koncernen i de seneste måneder har fået et stigende antal henvendelser fra interesserede købere både herhjemme og fra udlandet, og det var med til at tippe til beslutningen om et salg nu.

Størstedelen af de mange kvm. udlejer Coop og blandt de største lejere finder man Arla, Kvickly, Bauhaus og Erhvervsakademi Aarhus.

Coop købte den første del af arealet i 1904.

Ny kandidat melder sig i slutspurten om formandsposten i Coop

Kvickly intensiverer convenience-kampen

Ny discount-boss: "Vi skal tilbage til Nettos kerne"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier