FødevareWatch

Vækststrategi sender Nemlig.com ud i nyt markant underskud

Som ventet voksede omsætningen hos Nemlig.com, men igen er det på bekostning af bundlinjen, hvor underskuddet stiger på ny. Det får dog ikke selskabets stifter og adm. direktør til at vakle på strategien.

Foto: CARSTEN BUNDGAARD

OPDATERET KL. 11:12 MED ALLE REGNSKABSTAL.

Landets største onlinesupermarked voksede som varslet med 25 pct. på toplinjen, men måtte igen se et markant tocifret millionunderskud på bundlinjen.

I 2017/18 voksede underskuddet før skat til 80 mio. kr. Det skriver Børsen, der har set en række nøgletal fra det endnu ikke offentliggjorte regnskab.

I det offentliggjorte regnskab fremgår det, at årets resultat efter skat endte på - 58,8 mio. kr. mod et underskud på 58,2 mio. kr. i ti-månedersregnskabet for 2016/17.

Det er dog stadig bedre end rekordtabet på 93 mio. kr. i 2015.

Det er som i de tidligere år med helt åbne øjne, at adm. og stifter Stefan Plenge med Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen i ryggen, bevæger sig ad underskuddets vej.

Det handler om at vokse og etablere sig i markedet, før det handler om at give sorte tal på de to nederste linjer i regnskabet, fortæller Stefan Plenge til avisen.

"Vi kunne gøre Nemlig.com overskudsgivende nu, hvis det skulle være. Men det vil bare betyde, at der er en række projekter, vi ikke kan gennemføre i det tempo, vi ønsker. Derfor har vi valgt en anden strategi, der indtil videre skal løbe i tre år, men Anders og jeg kigger løbende på, hvad der er det rigtige," siger han til avisen.

Den sætning har Stefan Plenge gentaget flere gange. I oktober 2016 lød svaret til FødevareWatch således, da han blev spurgt, hvornår at Nemlig.com skal give overskud.

"Vi investerer massivt, så længe vi kan se, at det giver mening. Med et marked der er så stort, som det er i Danmark, med en volumen på lidt over 100 mia. kr. i dagligvarekategorien, så kommer vi til et godt stykke tid endnu at investere væsentligt mere, end vores størrelse berettiger til. Vi kunne sagtens tjene penge nu, hvis vi ville. Men det ville betyde, at vi skulle holde igen på nogle af de investeringer, som vi ser som afgørende for at nå vores mål for fremtiden. Jeg kan derfor ikke komme med en præcis dato," lød det.

Ifølge Børsen skabte Nemlig.com en omsætningsvækst på 25 pct. mod 28 pct. sidste år. I 2017/18 endte omsætningen derfor på 1,3 mia. kr.

Nemlig.com trodser nyt kæmpeunderskud: Gør klar til at ramme provinsen

Nemlig.com med nyt stort underskud

Nemlig.com: Vi kan lave overskud nu, hvis vi vil

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier