Mindre grossister kan ikke følge med voksende marked for udespisning

Markedet for udespisning vokser, men de mindre spillere i foodservicesektoren får svært ved at få en bid af vækstkagen ifølge FødevareDanmark. Særligt kødgrossisterne kæmper.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Restaurationsbranchens – og dermed foodservicesektorens – andel af ”share of stomach”-markedet vil vokse fra 27 pct. i 2017 til 32 pct. i 2027, skriver Dansk Handelsblad på baggrund af en prognose fra Retail Institute Scandinavia.

Restaurationsbranchens vokseværk betyder, at den tager en bid af dagligvaresektorens marked, men ifølge FødevareDanmark er det ikke noget, som vil resultere i vækst hos mindre grossistvirksomheder.

Særligt kødgrossisterne har det svært, fortæller Torsten Buhl, adm. direktør i FødevareDanmark:

"Jeg tror, det helt konkret kan tilskrives tre ting: Dels er der de meget store udbud, som samles i store klynger, hvor ikke mindst de store på markedet er leverandører. Der kan de små kødgrossister mærke, de er blevet hægtet lidt af."

Rekordstor omsætning i danske restauranter 

Kendt madkæde føler sig kopieret: "I princippet er det jo bare fedt"

Dansk bøfkæde fundet skyldig i plagiat

Barnestjerne opgiver sin burgerkæde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også