FødevareWatch

Grums i kaffen hos Starbucks

Stifterens sidste kvartalsregnskab blev bedre end ventet, men udsigterne skuffede.

Foto: Starbucks PR

Regnskabet for tredje kvartal bliver sidste af slagsen med Howard Schultz, grundlæggeren, bag disken på hovedkontoret hos kaffekæden Starbucks, inden han trækker sig som formand.

Og Schultz takker af med en smagfuld kop kaffe - dog med grums i koppen. For ganske vist var kvartalet - målt på indtjening og omsætning - bedre end ventet, men forventningerne til helåret skuffer investorerne. Og kaffekæden havde allerede i juni advaret om, at salget ikke gik som håbet og dengang nedjusteret.

Kaffekæden fik en justeret indtjening per aktie på 62 cent, mens omsætningen landede på 6,31 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 61 cent og en omsætning på 6,26 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 861 mio. dollar mod ventede 838 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 1,50 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 1,42 mia. dollar.

Væksten, målt på det sammenlignelige salg, var i kvartalet på 1,0 pct., mens Consensus Metrix ifølge Bloomberg News havde indsamlet et estimat på 0,8 pct.

Forventningen til helåret indsnævres til en justeret indtjening per aktie i intervallet 2,40 til 2,42 dollar mod førhen 2,39 til 2,43 dollar, men da analytikerne på forhånd havde sat næsen på efter 2,42 dollar per aktie, ligger den nye guidance lavt.

I juni fortalte Starbucks, at man ventede et globalt sammenligneligt salg på 1,0 pct. På daværende tidspunkt lå konsensus på 2,9 pct., så med juni-meldingen fik koncernen lagt en dæmper på analytikernes håb.

I juni tilpassede man også forventningerne til hele regnskabsåret til et justeret overskud på 2,39 til 2,43 dollar per aktie mod førhen 2,48 til 2,53 dollar per aktie, ligesom man meldte ud, at man ville lukke 150 tabsgivende forretninger i USA.

Starbucks venter dog stadig, at antallet af kaffeforretninger vil stige med 2300 på globalt plan i regnskabsåret, som slutter med september.

I eftermarkedet svingede Starbucks-aktien frem og tilbage. Den var på et tidspunkt oppe i 51,75 dollar og på et andet tidspunkt nede i 51,05 dollar. En time efter regnskabets offentliggørelse ligger den dog næsten uændret i 51,45 dollar.

Kinesisk kaffebarskæde vil udfordre Starbucks

Starbucks' krig mod sugerør får aktien til at stige

Starbucks lukker 150 amerikanske kaffebarer

Mere fra FødevareWatch

Medie: Coronapassets gyldighed forkortes til syv måneder

Et flertal i Folketingets Epidemiudvalg har ifølge Ekstra Bladet beslutte at forkorte coronapassets gyldighed. Mediet skriver desuden, at Epedemikommissionen har anbefalet, at nattelivet lukkes ned og restauranter skal lukke ved midnat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier