FødevareWatch

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker. 

Foto: Jens Dresling

Mens regeringen sigtede mod at holde en større procentdel af handlen i Danmark, så har grænsehandelspakken ikke haft den ønskede effekt. Danskerne drøner stadig over grænsen efter alkohol og andre fødevarer, og butikkerne mod syd melder faktisk om stigende salg.

Det skriver DR.

De tre største butikker i grænseområdet, Fleggaard, Calle og Scandlines Bordershop, melder alle, at der kommer lige så mange danske kunder som tidligere. Og at regeringens 65 afgiftsændringer, som blev til i et samarbejde mellem regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale i november sidste år, ikke har påvirket salget. Faktisk har det politiske fokus muligvis haft den modsatte effekt.

"Lige meget om afgifterne går op eller ned, så betyder det altid for os, at vores omsætning stiger. For når man taler om det, så går det op for forbrugerne, hvor meget man sparer, og så tager man ned og køber varen," fortæller Karsten Olsen, direktør i Fleggaard, til DR.

Samlet har de sløjfede afgifter betydet, at den danske statskasse går glip af 310 mio. kr. i 2018, lyder estimatet. Planen er dog at fjerne flere afgifter, og forventningen er, at det fra 2020 vil koste statskassen 605 mio. kr. om året.

Grænsehandlen bliver mindre 

Købmænd: En alkoholalders betydning for butikker er lille 

Danskerne vil hæve aldersgrænse for al køb af alkohol 

Fleggaard satser stort på onlinehandel 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier