FødevareWatch

Tesco dropper udløbsdato på frugt og grønt

Den store britiske supermarkedskoncern vil forhindre sine kunder i at smide spiselig mad ud og forventer, at en eliminering af udløbsdatoen på blandt andet løg og kartofler kan gøre udslaget.

Foto: Tesco/PR

Madspild skal reduceres, og nu sættes udløbsdatoer ind i den kamp – eller nærmere ud.

Den store britiske supermarkedskoncern Tesco fjerner nemlig bedst før-datoen fra knap 70 af selskabets egne frugt- og grønsagsmærker, herunder æbler, kartofler, citroner og løg.

Det skriver Food Bev, der har talt med Tescos chef for madspild, Mark Little:

"Vi ved, at nogle kunder kan blive forvirrede over forskellen mellem bedst før- og mindst holdbart til-markeringer på mad, og det kan føre til, at mad, der sagtens kan spises, smides ud. Vi har foretaget denne ændring på frugt - og grøntemballage, da de er blandt de fødevarer, der udgør det største spild inden for fødevarer," lyder det fra madspildschefen.

Rema 1000 kaster sig over salget af grimme grøntsager

Sainsburys dropper projekt om at halvere madspild

Madspildssupermarked åbner i Aarhus

Danske forbrugere har skåret deres madspild 14.000 tons ned 

 

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier