FødevareWatch

Dansk Supermarked skifter navn

Det nye navn markerer Salling Fondenes tilbagekøb af koncernen.

Foto: PR-foto: Dansk Supermarked

Dansk Supermarked skifter 1. juni navn til Salling Group.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Dansk Supermarked har heddet Dansk Supermarked siden 1964, hvor A.P. Møller-Mærsk blev medejer. Siden 2014 har A.P. Møller-Mærsk dog solgt ud af sin ejerandel til Salling Fondene, der i slutningen af 2017 købte de sidste aktier og blev eneejer.

Med navneændringen bliver virksomheden nu opkaldt efter virksomhedens ophav. Salling Group henviser dels til virksomhedens ejere, Salling Fondene, dels til grundlæggerne Ferdinand og Herman Salling, som lagde fundamentet for Salling Group.

"Vi er stolte af det, som Ferdinand og ikke mindst Herman Salling skabte, og som vi nu viderefører endnu tydeligere i Salling-navnet med ambitionen om at sikre en ledende, langsigtet og levedygtig dansk detailvirksomhed," siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond i pressemeddelelsen.

I forlængelse af navneskiftet lancerer Salling Group den 1. juni et nyt logo.

Omsætningen i Dansk Supermarked lød i 2017 på knap 60 mia. kr. Virksomheden tæller tilsammen mere end 1.500 butikker i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen. Derudover ejer koncernen bl.a. måltidskasseselskabet Skagenfood, driver restauration med franchise-kæderne Starbucks og Carls Jr. og hjemmesiderne Wupti.com, Bilka.dk, Føtex.dk og Salling.dk.

Derfor bliver Mærsk købt ud af Dansk Supermarked to år før tid

Salling Fondene bliver eneejer af Dansk Supermarked

Dansk Supermarked angriber med flere Netto-butikker

Per Bank ser nye virksomhedsopkøb i krystalkuglen

Forsiden lige nu

Kina er fortsat en af Carlsbergs vækstkaniner

Det er et gammelt marked for den store bryggerikoncern, men alligevel er Kina et af de fokusområder, der skal lede til ny vækst for Carlsberg. Det fortæller topchef Cees 't Hart, der samtidig understreger vigtigheden af, at bryggeriet fastholder sin position i landet.

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier