FødevareWatch

Bred dansk skepsis over for EU-forslag mod unfair samhandel

EU-Kommissions forslag om at forbyde unfair handelspraksis i fødevareforsyningskæden bliver blandt flere danske organisationer kaldt for 'tandløs' og 'et slag i luften'. Leverandørerne ser det som 'et skridt i den rigtige retning' men ærgrer sig over udsigten til nye love.

Foto: Colourbox/Arkiv

Tager man de store europæiske briller på er urimelig handelspraksis et element, som skævvrider forholdet mellem store detailkoncerner og små og mellemstore fødevareproducenter. I forsyningskæden er de små producenter svage, og de har ikke meget at stille op, når de store koncerner agerer storebror i skolegården.

Torsdag fremlagde EU-Kommissionens Phil Hogan sit forslag til, hvordan man fra fælleseuropæisk hold vil være med til at sikre, at der i forsyningskæderne ikke er noget led, hvor kortspillet spilles forkert. Forslaget indeholder blandt andet oplæg til, at "forsinkede betalinger for letfordærvelige fødevarer, annulleringer af ordrer i sidste øjeblik, ensidige ændringer eller ændringer med tilbagevirkende kraft af kontrakter og krav om, at leverandøren betaler for spildprodukter" skal forbydes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier