FødevareWatch

Lidl får kras kritik for at vildlede forbrugerne

Den tyske detailkæde er kommet i modvind og er anklaget for at vildlede om, hvor kædes kød- og fjerkræprodukter er produceret.

Foto: Cathrine Ertmann/POLFOTO/arkiv

Tyske Lidl vil gerne fremstå som en dagligvareaktør med masser af danskproducerede fødevarer.

Derfor har Lidl eksempelvis et hjerteformet Dannebrogsflag og teksten "dansk produceret" prydet på en del af kædens kødprodukter. Med småt står der dog, at der ikke er tale om danskproduceret kød, men "oksekød fra EU," hvilket oftest er synonym tysk eller hollandsk oksekød.

Det møder kritik fra Fødevarestyrelsen og en unavngiven kvægavler, der har klaget til netop Fødevarestyrelsen.

Det skriver Ekstrabladet.

Kvægavleren betegner det som uetisk, en skændsel og mener, at Lidl lyver for deres kunder. Fødevarestyrelsen har dog ikke kunne sanktionere over for Lidl. Det oplyser Bente Holst, der er Fødevarechef i Fødevarestyrelsen, til Ekstrabladet.

"Vi vurderede, at det ville være vildledende at bruge 'dansk produceret' og et dansk flag på emballagerne, men i og med, der står 'Oksekød fra EU' under Dannebrog - og oprindelseslandet på bagsiden, var det ikke tilstrækkeligt til, at vi kunne sanktionere det," siger hun.

Selv medgiver Lidl, at mærkningen let kan misforstås, selvom den er i fuld overensstemmelse med lovgivningen. Kæden vil derfor frem over ikke anvende et dansk logo på fersk kød og fjerkræ fra udlandet.

Vokseværk sender Lidl til Aarhus med nyt storbyggeri

Tysk mælkekoncern underskriver tre-årig kontrakt med Lidl

Arla sælger ud i stort europæisk marked

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier