FødevareWatch

Fleggaard tager lavere danske afgifter med ro

Den familieejede Fleggaard-koncern tjener styrtende på danskernes trang til billige sodavand, øl og nødder. Den nye erhvervspakkes intention om at begrænse grænsehandlen får ikke den store effekt, siger kædens direktør.

Mange danskere spænder fra tid til anden traileren fast til bilen og suser til grænsen for at købe forsyninger til lave priser.

Det pendul vil politikerne på Christiansborg gerne begrænse, og blandt andet derfor indgik regeringen søndag en aftale med Dansk Folkeparti og De Radikale om en erhvervspakke, der sænker og afskaffer 65 forskellige afgifter og afgiftssatser med i alt 720 mio. kr.

Den manøvre vil ifølge beregninger fra regeringen sænke danskernes grænsehandel med 220 mio. kr. om året.

Alligevel tager Fleggaard, der er en af de mest kendte grænsebutikker, erhvervspakkens initiativer med ro.

Det skriver Berlingske Business.

"Afgifterne har i det store billede ikke haft den store effekt på vores forretning. Danmark vil aldrig nogensinde komme ned i vores priser, uanset om man ændrer afgiften eller ej," siger Mike Simonsen, adm. direktør for detailafdelingen af Fleggaard.

Han peger på, at den store prisforskel på varer i Danmark og Tyskland i højere grad skyldes store momsforskelle. I Tyskland er momsen på flere af de mest eftertragtede produkter på 7 pct., mens den i Danmark er på 25 pct.

"Det, de er kommet med, kan vi fint leve med. Det er helt okay med os," siger Mike Simonsen.

Læger skælder ud: Forkert at fjerne afgift på alkoholsodavand

DF vil trods advarsler sænke afgift på alkoholsodavand

Disse grænsevarer bliver billigere med ny erhvervspakke

Forsiden lige nu

Skipperpibe-ejere får ny svensk slikchef

På samme måde, som Cloetta i Danmark og Norge fik ny direktør i december skal den svenske del af forretningen til sommer også have ny direktør. Den nye direktør kommer fra en direktørpost i Findus-koncernen.

Unibake-direktør: 2017 bød på flere gennembrud

I et brødmarked, der som mange andre dele af detailhandlen har været særdeles udfordret af flad eller vigende vækst, hæfter Unibake-direktør Allan Christiansen sig ved, at 2017 bragte gennembrud for eksporten i en etableret kategori og et nybrud i økologiproduktionen.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier